Pawlo napisał(a):
Bierz i nic się nie bój. Masz gwarancje
jasne.... na audi jest 2 lata gwarancji (cos tu mowa o 5 latach eksploatacji...) - juz wiecej gwarancji jest na Tata motors...
W vw grupie jest mi znane jedno jedyne auto ze skrzynia multitronic i gwarancja 5 letnia... nazywa sie seat exeo (w PL... bo w DE seat mam tez chyba 2 lata gw.)
Na pocieszenie powiem, ze do vw+pociotki (a wiec i audi
) mozna dokupic gwarancje na kolejne lata....w seacie
0 program excellence czy jakos tak)
Formalnie jest to ubezpieczenie od awarii i nie obejmuje calego auta (zapomnij o gwarancji na skrzypiacy fotel) ale skrzynia na bank tak... ma jednak wade: jak pojedziesz do wloch i tam sie rozkraczy... to musisz taszczyc auto do ASO seat w Polsce
W ramach przedluzonej gwarancji biegasz do ASO na wymiany olejow w multi - jeden telefon do ASO seata o cene tego warto zrobic...
Niezaleznie czy ten multitronic to mina do kwadratu czy hit sezonu (faktem jest ze pewnie cos poprawili w stosunku do knotow z poczatku produckji) to
uchodzi za mine... co za tym idzie dzis doplata przy zakupie a jutro przyczyna promocji przy sprzedazy
Sam auta nowego bym z mutli nie kupil (tym bardziej ze trzeba za to doplacac).. jezeli natomiast to pracodawca mialby mi np kupic taka sluzbowke (i utrata wartosci/koszty naprawy mam w d...) bralbym w ciemno
Pozdrawiam,
Przemek