Koledzy,
padł mi akumulator i wyzerował się sterownik poziomu paliwa. Tzn., bak był wypełniony tak na poziomie 1/4 pojemności, a po naładowaniu aku i odpaleniu auta wskaźnik pokazywał 0, nawet pod kreską. Na FISie 0km. Czujnik w baku działa, bo jak podlałem paliwa to wskazówka podskoczyła.
Z tego, co się dowiedziałem muszę dopasować wskazanie na desce do faktycznego stanu poziomu paliwa i ponoć da się to zrobić VAGiem, ale jak to już nie wiem.
Znalazłem taki opis:
STG 17 Instruments STG > Funkcja 10 > Kanał 03 (Paliwa poziomu wskaźnik) Wartość bazowa wynosi 100 Teraz można ustawić całość krokach co w 5%, maksymalne wartości 85 i 125-sza
i to samo po niemiecku:
STG 17 (Kombiinstrument) auswählen STG Anpassung > Funktion 10 > Kanal 03 (Verbrauchsanzeige) Der Basiswert ist 100 nun könnt ihr das ganze in 5% Schritten einstellen, die jeweiligen Maximalwerte sind 85 bzw. 125.
Mało przejrzyste jest dla mnie to tłumaczenie i nie wiem czy dobre, a z nimieckiego to tak średnio. Tzn. rozumiem ścieżkę dostępu, choć nie jestem pewien czy to jest dobrze przetłumaczone i faktycznie o to chodzi, ale już samo kodowanie jest dla mnie niezrozumiałe.
Proszę o rady w tym temacie. Może ktoś to już przerabiał.
Pozdrawiam!
_________________ A4Q 2.5TDI AKE TipTronic
|