.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.sie.2025 16:26:10

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 23.maja.2017 11:43:21 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Nowak pod ostrzałem.
Kawał cwaniaka.
Niemniej Wassermanowa jest cieńka - tu trza chłopa z jajami aby dupę przetrzepać kłamcy ...
Gość nie ma minimalnej wiedzy o ULC ...

PostNapisane: 23.maja.2017 13:08:16 
Użytkownik

A jaką wiedzę o lotnictwie (generalnie) mają ludzie, którzy mimo dowodów wierzą w zamach i idą z tym w zaparte? Podstawy fizyki do dla nich czarna magia, a co dopiero plątanina przepisów? :)
wassermanówna to zwykła pozerka i jest zwyczajnie za wąska w uszach w porównaniu do starego cwaniaczka nowaka...

Z innej beczki:
http://crowdmedia.pl/kurski-sie-wyplaci ... ozywa-tvp/

Przez ponad 50lat nie było takiego cyrku! Za komuny Laskowik ze Smoleniem darli łacha z władzy, w ubiegłym roku w "demokratycznym" kraju próbowano ocenzurować skecze, w tym roku poszli o krok dalej... Karma wraca szybciej niż ktokolwiek by przypuszczał :D

`92 Audi 100 C4 Avant 2.6 ABC+Stag 300 Plus -2008-2012

Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 23.maja.2017 21:40:26 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Roger, powtarzam i kalam się na kolanach, wyraziłem się nieprecyzyjnie, gdyż miałem na myśli brak offsetu atrakcyjnego dla nas. Wybacz proszę.

Przez kilka lat rządów PO PSL Polska armia została rozmontowywana i osłabiana, a teraz Ty masz wyrzuty o Caracale, jakby to było to co mogło najlepszego spotkać naszą armię. Śmierdzi hipokryzją kolego.

Z innej bajki, ostatnio zaniepokoiła mnie wiadomość o śmierci Igora, dwudziestoparolatka, który zmarł po przesłuchaniu Wrocławskich policjantów. Szkoda, że sprawa nabrała dynamiki po publikacji SE jak dobrze pamiętam, mimo to, reakcja przełożonych zasługuje na pochwałę.

Co do Opola, to smutne jest to, że do takich zagrywek wykorzystywana jest osobista tragedia Maryli Rodowicz - nie wyobrażam sobie, jak ona musi się teraz czuć.

i coś humorystycznego na koniec:

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 23.maja.2017 21:57:22 
Moderator

Auto: Audi S4
Zarathustra napisał(a):
Z innej bajki, ostatnio zaniepokoiła mnie wiadomość o śmierci Igora, dwudziestoparolatka, który zmarł po przesłuchaniu Wrocławskich policjantów. Szkoda, że sprawa nabrała dynamiki po publikacji SE jak dobrze pamiętam, mimo to, reakcja przełożonych zasługuje na pochwałę.

Co do Opola, to smutne jest to, że do takich zagrywek wykorzystywana jest osobista tragedia Maryli Rodowicz - nie wyobrażam sobie, jak ona musi się teraz czuć.

Sprawa została ujawniona przez dziennikarzy TVN - Superwizjer. Bulwersuje, ze gdyby nie to - to wszystko by grało i pięknie by lezało zamiecione pod dywan.
Opole - no cóż - polityczny wazeliniarz i karierowicz Kurski spierdzielił coś co było nie do spierdzielenia.... to tak jakby ktoś zajezdził AFNa po 50 tys. km. O stratach wizerunkowych TVPiS i samej partii nam milosciwie panującej już nie wspomnę.

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 23.maja.2017 22:15:28 
Moderator

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 24.maja.2017 02:57:40 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
PSO: podsłuchy, bilingi, kontrola korespondencji, przesyłek i paczek. Typowa siłówka do walki z wrogami politycznymi, a nie ochroniarze.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/opubliko ... ny/em8rc7p

I komentarz marzana: "Trzy tysiące goryli ?! Porąbało kogoś. W Polsce tak naprawdę są trzy, góra cztery ważne osoby do chronienia - premier i obaj ministrowie siłowi oraz (to już ewentualnie) prezydent, czyli stróż żyrandola. Marszałkowie, nie wiedzieć czemu zwani drugą i trzecią osobą w państwie są do zastąpienia w 5 minut - jeśli ktoś ich kiedyś kropnie, to i tak sejm o ile się zbierze, wybierze sobie błyskawicznie następcę. A jeśli się nie zbierze - to na cholerę komu taki marszałek.
No więc do ochrony przed zamachami mamy te 3 osoby ważne i jeden symbol nieważny, ale niech mu będzie - też go można chronić.
Wypada po 750 ochroniarzy na jednego.
Czy to aby nie jest ciężka przesada?
Jeśli ktoś tak bardzo zechce zabić panią Szydło, pana Błaszczaka i Macierewicza oraz symbolicznego Dudę, że aż zaangażowanie batalionu goryli jest potrzebne, by ich ustrzec - to chyba lepiej dać im po trzy czołgi w roli pojazdów, bunkier w roli kwatery i gdzieś to towarzystwo zakamuflować. W koszarach może, między wojskiem, gdzie za darmo zyskają znacznie lepszą ochronę bo kompania piechoty zmechanizowanej na rosomakach czy nawet BWP rozgoni cały ten BOR do kupy wzięty, gdyby miało dojść do walki otwartej.
No i na koniec - tak jak marszałków, Szydło, Błaszczaka i Macierewicza można w 5 minut wymienić na nie gorszych od nich (gorszych trzeba by już chwilę poszukać) wobec czego nie ma chyba za bardzo sensu w ogóle ich strzec, bo któż by poza jakimś pijaczkiem się na takie nieważne figury porywał? Toż takiego Antoniego pewnie z tuzin ruskich agentów chroni dyskretnie, bo gdzie Rosja znajdzie bardziej dla niej dogodnego ministra polskiej obrony, czyli kompletnego szaleńca? Jak mu się co stanie, to Putin w tajnych ośrodkach FSB i GRU każe flagi na znak żałoby poopuszczać do połowy masztu bo będzie to dla Rosji faktyczny cios."

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 24.maja.2017 06:33:29 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Oj rodzynek, widzę, że zamiast napisać coś od siebie, wklejasz jakieś mazy z onetu... :/
Na prawdę to Twój poziom.. :?: :?:

PostNapisane: 24.maja.2017 07:51:14 
Moderator

rodzynek napisał(a):
PSO: podsłuchy, bilingi, kontrola korespondencji, przesyłek i paczek. Typowa siłówka do walki z wrogami politycznymi, a nie ochroniarze.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/opubliko ... ny/em8rc7p

I komentarz marzana: "Trzy tysiące goryli ?! Porąbało kogoś. W Polsce tak naprawdę są trzy, góra cztery ważne osoby do chronienia - premier i obaj ministrowie siłowi oraz (to już ewentualnie) prezydent, czyli stróż żyrandola. Marszałkowie, nie wiedzieć czemu zwani drugą i trzecią osobą w państwie są do zastąpienia w 5 minut - jeśli ktoś ich kiedyś kropnie, to i tak sejm o ile się zbierze, wybierze sobie błyskawicznie następcę. A jeśli się nie zbierze - to na cholerę komu taki marszałek.
No więc do ochrony przed zamachami mamy te 3 osoby ważne i jeden symbol nieważny, ale niech mu będzie - też go można chronić.
Wypada po 750 ochroniarzy na jednego.
Czy to aby nie jest ciężka przesada?
Jeśli ktoś tak bardzo zechce zabić panią Szydło, pana Błaszczaka i Macierewicza oraz symbolicznego Dudę, że aż zaangażowanie batalionu goryli jest potrzebne, by ich ustrzec - to chyba lepiej dać im po trzy czołgi w roli pojazdów, bunkier w roli kwatery i gdzieś to towarzystwo zakamuflować. W koszarach może, między wojskiem, gdzie za darmo zyskają znacznie lepszą ochronę bo kompania piechoty zmechanizowanej na rosomakach czy nawet BWP rozgoni cały ten BOR do kupy wzięty, gdyby miało dojść do walki otwartej.
No i na koniec - tak jak marszałków, Szydło, Błaszczaka i Macierewicza można w 5 minut wymienić na nie gorszych od nich (gorszych trzeba by już chwilę poszukać) wobec czego nie ma chyba za bardzo sensu w ogóle ich strzec, bo któż by poza jakimś pijaczkiem się na takie nieważne figury porywał? Toż takiego Antoniego pewnie z tuzin ruskich agentów chroni dyskretnie, bo gdzie Rosja znajdzie bardziej dla niej dogodnego ministra polskiej obrony, czyli kompletnego szaleńca? Jak mu się co stanie, to Putin w tajnych ośrodkach FSB i GRU każe flagi na znak żałoby poopuszczać do połowy masztu bo będzie to dla Rosji faktyczny cios."

Dno i wodorosty.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 24.maja.2017 08:16:20 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Zarathustra napisał(a):
Roger, powtarzam i kalam się na kolanach, wyraziłem się nieprecyzyjnie, gdyż miałem na myśli brak offsetu atrakcyjnego dla nas. Wybacz proszę.

Przez kilka lat rządów PO PSL Polska armia została rozmontowywana i osłabiana, a teraz Ty masz wyrzuty o Caracale, jakby to było to co mogło najlepszego spotkać naszą armię. Śmierdzi hipokryzją kolego.

Po pierwsze dyskusja dotyczyła Caracali, Ty pytałeś, ja odpowiadałem, więc nie zarzucaj mi tutaj hipokryzji, bo nie masz do tego żadnego prawa. Przyjmij łaskawie do wiadomości, że nie masz racji, a jeszcze swoje teorie opierałeś na "kuluarowych" informacjach, no sorry.

Po drugie, co do rozmontowywania armii za czasów PO-PSL, jakieś konkrety?

A propos Wrocławia, o jakiej reakcji przełożonych mówisz? Przez 11 miesięcy nie potrafili dojść prawdy i ukarać winnych i dopiero jak media dobrze zapłaciły, filmik wypłynął i g..wno się rozlało wzięli się do roboty? Błaszczak gdyby miał honor to by się tego samego dnia do dymisji podał, ale nie spodziewam się, bo on nie jest funkcjonariuszem publicznym tylko żołnierzem PISu, ot co.

Wybacz, ale tyle, delikatnie rzecz ujmując, wpadek, ile zaliczyli już obecnie nam panujący powoduje, że kończy mi się cierpliwość...

PostNapisane: 24.maja.2017 10:04:05 
Użytkownik

miłej lektury ;)
https://panoptykon.org/wiadomosc/kas-na-tropie

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

PostNapisane: 24.maja.2017 10:20:05 
Klubowicz

Zarathustra, we wszystkich Twoich wypowiedziach są niekonsekwencje. Kolejny przykład - dno, ok, ale wodorosty pod, lub nawet nad powierzchnią wody rosną ;)

Ale nie w tym rzecz, liczyłem na taką odpowiedź. Bo tak by skierował każdy zwolennik "DZ" - skupili się, tak jak myszon, na jadowitej treści komentarza. W żadnym wypadku nie odniosłeś się do sedna - do zapisów ustawy o PSO. Ale cóż wymagać, skoro przecie z góry wiadomo, że owoce "DZ" dobre są bo są dobre.
Zarathustra, cały czas wymagasz od innych dowodów, konkretów, cytatów, tymczasem Ty pozwalają sobie na stwierdzenie "marny offset", a autorytety znajdujesz na portalach samozwanczych grup wszechwiedzących. Podzielasz się filmami z dziennikarzami, którzy mają tylko jedno zadanie - wykazać wyższość i rację ludzi "DZ" - patrz wywiad Kurskiego dla Wiadomości.
Co do Rodowicz i jej mamy - wszyscy wiemy, że nie zgon seniorów zapoczątkował upadek festiwalu w Opolu. Ale przecież musi być inny winny niż Kurski. A jego odejście, a z pewnością nastąpi, będzie miało powody osobiste, nie merytoryczne. Bo przecież Prezes się nie myli...

rk07554 napisał(a):

Zaraz usłyszysz: Dno i wodorosty. A w Panoptikonie siedzi wujek syna ciotki posła Po oskarżonego o jazdę po pijaku i córka sędziego podejrzanego o łapownictwo i kleptomanię.
No i przecież rząd realizuje obietnice i program i lata dziurę vatowska, a uczciwi nie mają się czego bać.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Ostatnio edytowano 24.maja.2017 10:26:20 przez rodzynek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 24.maja.2017 10:20:38 
Moderator

Dlatego jestem za zniesieniem podatków dochodowych kolego RKO, ale PiS tego nie zrobi.

Nie odniosłeś się do mojego pytania kolego RKO. Możesz?

EDIT:
Rodzynek, pokaż mi te niekonsekwencje, uczepiliście się tego offsetu jak rzep psiego ogona. POWTARZAM PO RAZ KOLEJNY, WYRAZIŁEM SIĘ NIEPRECYZJNIE - PRZEPRASZAM.
Ciekawa jest sprawa Kierwińskiego w tym zamówienieniu, wniosek do prokuratury został już złożony.

Dno i Wodorosty dotyczyły tego komentarza, który przytoczyłeś.

Czy wszystko jest teraz zrozumiałe ?

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 24.maja.2017 10:58:47 
Klubowicz

Zarathustra, patrz jak łatwo dajesz się manipulować. Tak samo robią to media, a publiczne robią to nie tyle wyśmienicie, co wprost chamsko. Napisałem dwie informacje - jedna to tylko kilka linijek, druga za to ma ich wielokrotnie więcej. Pierwsza informacja wymaga chęci, aby sięgnąć głębiej, druga z kolei nic nie wymaga i sama kreuje rzeczywistość. Do której się odniosłeś? I myszon90 też? Nie widzisz jak łatwo zafałszować obraz rzeczywistości i jak łatwo dać ludziom to, czego chcą, ukrywając przy tym rzeczy istotne i niebezpieczne dla tych ludzi właśnie? Dostali 500 zł i już ich nie obchodzą dziwne uprawnienia dla psowików i inwigilacja kont przedsiębiorców (przecież to firmy ponad 10 osób, a korzystają na 500 najbiedniejsi - oni firm nie mają, to co ich to interesuje??). Sprytna zagrywka Pisu, prawda?

Niestety, Ty i myszon90 również się łapiecie na proste machlojki.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 24.maja.2017 11:12:43 
Użytkownik

Dajcie sobie już spokój dziewczyny! Po co te drapanki? Nic to nie zmieni, przekonanego przekonywać nie trzeba, a nieprzekonanego nie przekonasz :)

`92 Audi 100 C4 Avant 2.6 ABC+Stag 300 Plus -2008-2012

Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 24.maja.2017 11:27:41 
Moderator

Zdaję sobie z tego sprawę Rodzynek i napisałem że ja wogóle jestem za zniesieniem podatku dochodowego, gdyż stanowi oni nieduży wpływ do budżetu (w porównaniu z innymi daninami), a tak naprawdę daje kontrolę władzy nad przedsiębiorcami. I to mi się nie podoba i tego popierać nigdy nie będę, czy będzie to PiS, PO, PSL, Kukiz czy ktokolwiek inny. Teraz rozumiemy się?

Denerwuje mnie tylko fakt, że za czasów PO PSL takie praktyki były stosowane przez służby i władze w celu niszczenia niewygodnych przedsiębiorców i do tego nikt się nie odnosi, a politycy PO będą skomleć jaka to dyktatura nastaje - tak, hipokryzja polityków PO PSL mnie strasznie irytuje, co nie zmienia faktu, że sam fakt takiej inwigilacji nie jest po drodze z nowoczesnym i wolnościowym gospodarczo krajem.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 24.maja.2017 12:01:37 
Klubowicz

Widzisz, dalej nie wiesz o czym pisałem. Link do KAS podał rk07554

Przypisujesz PO-PSL całe zło. Wiesz, za czyich czasów administracja finansowa wykończyła Optimus?

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 24.maja.2017 12:19:49 
Moderator

Zaskocz mnie :)

To nie rządy niszczyły optimusa tylko służby przy pomocy administracji państwowej.

PS. Sprawa toczyła się od 1999 do 2008 roku.

PS2. Podobnie zniszczono Malmę, która teraz się odrodziła, a ten który ją niszczył był nagradzany przez postmagdalenkę.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 24.maja.2017 12:26:25 
Klubowicz

Błąd, w 2002 r. zapadł wyrok z odszkodowaniem dla Kluski.

Dobra zmiana:
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpos ... ji/edsq2nh
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/ ... le/hxn69gx
Biedny Kurski, oberwie za śmierć starszej pani.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 24.maja.2017 12:40:19 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
Nie do końca , Rodzynek, w 2002 to go dopiero aresztowali, a dalej:
Cytuj:
W listopadzie 2003 NSA uchylił wszystkie zaskarżone decyzje i zarządził od organów podatkowych zwrot kosztów[14][15]. Ostatecznie sąd przyznał Klusce 5 tys. złotych odszkodowania za niesłuszne zatrzymanie[16].

w dodatku wyrok o odszkodowanie dopiero 2014 dostał odszkodowanie za straty w wys. 1 milion 900 tys zł. , co i tak jest kroplą w morzu tego, co by zarobił, jeśliby dalej optimusa ciągnął, a w dodatku pewnie mielibyśmy drugi mikrosoft w PL zamiast umoczonych Prokomu i reszty.

Nie bardzo wiem też do kogo pijesz, odn. tego za czyich rządów był ścigany, bo od 2007 Jarek go przygarnął i do teraz , nawet Duda go dał do narodowej rady rozwoju, także tylko to bym prosił o wyjaśnienie.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

PostNapisane: 24.maja.2017 12:43:22 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
Oj przepraszam, mała nieścisłość tam jest, Kluska dostał:
Cytuj:
Biznesmen domagał się 1,5 mln zł odszkodowania za zatrzymanie i stosowanie przez 16 miesięcy poręczenia majątkowego w wysokości 8 mln zł. Ostatecznie sąd przyznał Klusce w 2006 r. 5 tys. zł odszkodowania za zatrzymanie. W tym samym roku Ministerstwo Finansów przeprosiło go za postępowanie organów kontroli skarbowej w 2000 r.

a z kwoty powyższej, nie było to 1.900.000 ale 1.090.000 , uciekło mi zero, i dostał je Wiedźmin a nie Kluska.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2