@Metyoo
Cytuj:
Stało się, cóż zatem takiego zrobił, że tego zaszczytu chcą go pozbyć?
Przede wszystkim nadal żyje - pisałem Ci, że nie powinno się nadawać infrastrukturze publicznej nazw żyjących jeszcze ludzi.
@Orsetto
Cytuj:
Idąc tropem rozumowania Zaratha wychodzi na to, że Polacy lubią wybierać do Sejmu i Senatu byłych ubeków, sbeków i ich potomków
Nie, Polacy lubią być oszukiwani i manipulowani.
Cytuj:
Znam dwóch ludzi Solidarności, którzy działali w najtrudniejszych latach
Też znam takich ludzi, ba, nawet jednego mam w rodzinie.. i teraz siedzi w Australii bo tu po 89 nie miał na co liczyć (jak np. Gwiazda). Też mi opowiadał o "bohaterach" solidarności typu Wałęsa.
Cytuj:
Skoro macie innych bohaterów to ich wskażcie
No np. Pan Gwiazda. Generalnie Ci którzy dążyli do obalenia komuny, ale nie sprzedali Polski służbom i postkomunistom III RP.
Cytuj:
Cały świat docenia wkład Polski w obalenie komuny
Wkład jest niewątpliwy, tylko przypinany nieodpowiednim osobom, a ja wolę smutną prawdę niż najpiękniejsze kłamstwo.
Cytuj:
Okrągły Stół był porozumieniem
Tak, jak zrobić z Polski raj dla postkomuny i agentów kosztem rodaków.
Cytuj:
I obie strony się zgodziły na wynegocjowane warunki
Czyli komuniści i ich agenci - czy oby to były na pewno obie strony?
Cytuj:
Co do Kiszczaka, Jaruzelskiego i innych odpowiedzialnych za strzelanie do ludzi, to wg mnie powinni być surowo osądzeni. Nawet, jeśli nie trafili by do więzienia, to powinni zostać skazani.
Nie w III RP kolego, jak można było podnieść rękę na kogoś kto ma na ówcześnie nam rządzącym teczki, kwity, a pozatym inaczej się umawiali w Magdalence.