.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 07.sie.2025 02:13:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 08.cze.2017 09:36:37 
Użytkownik

Ot co. Trafne spostrzeżenie.

PostNapisane: 08.cze.2017 10:11:20 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
orsetto napisał(a):
mariuszj0808 napisał(a):
Takie coś telepie mi się po głowie
Lech Kaczyński = grupa Wyszehradzka = osłabienie Niemiec , Tusk agent niemiecki = zamach w Smoleńsku = pozbycie się przeciwwagi dla UE pod rządami Niemiec, wynagrodzenie = stołek w Brukseli i parasol ochronny
Putin = sprzątaczka , wynagrodzenie = Krym i co tam jeszcze przytulił .

Tusk agentem? Dowody jakieś? Lekka paranoja. Takie coś telepie mi się po głowie.
udowodnij mi ,że Tusk nie jest na niemieckiej smyczy ,
co Angela powie Donald przyklaśnie uszami , jakoś nie widzę żeby stał murem za Polską i jej interesem .

PostNapisane: 08.cze.2017 10:21:44 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
mariuszj0808 napisał(a):
co Angela powie Donald przyklaśnie uszami , jakoś nie widzę żeby stał murem za Polską i jej interesem .

Kuźwa, przed chwilą była mowa, że winę trzeba udowodnić. Po wtóre - Tusk nie jest prezydentem Polski albo przewodniczącym jakiejś polskiej, państwowej instytucji. Jest urzędnikiem EUROPEJSKIM i ma dbać o interesy Unii. Wy byście chcieli, żeby każdy Polak za granicą słał do Polski dolary...

Dobrej zmiany ciąg dalszy, tym razem Ziobro:
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... -z/h5mlws4

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 08.cze.2017 10:58:08 
Użytkownik

mariuszj0808 napisał(a):
orsetto napisał(a):
mariuszj0808 napisał(a):
Takie coś telepie mi się po głowie
Lech Kaczyński = grupa Wyszehradzka = osłabienie Niemiec , Tusk agent niemiecki = zamach w Smoleńsku = pozbycie się przeciwwagi dla UE pod rządami Niemiec, wynagrodzenie = stołek w Brukseli i parasol ochronny
Putin = sprzątaczka , wynagrodzenie = Krym i co tam jeszcze przytulił .

Tusk agentem? Dowody jakieś? Lekka paranoja. Takie coś telepie mi się po głowie.

Nie zrozumieliśmy się. To TY udowodnij, że jest. To TY go oskarżasz. Twój ruch. Czytaj ze zrozumieniem, bez klapek na oczach grzybowo-torunskich.

PostNapisane: 08.cze.2017 11:30:43 
Użytkownik

My tutaj pitu pitu o komuchach, a tymczasem naczelny aerodynamik kraju przedstawia kolejne "fakty" dotyczące "zamachu" w Smoleńsku, a niezależna i prawdomówna TV Republika "znalazła świadka" w Smoleńsku, który widział ogień i słyszał wybuch :D

`92 Audi 100 C4 Avant 2.6 ABC+Stag 300 Plus -2008-2012

Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 08.cze.2017 11:39:23 
Użytkownik

On nie był świadkiem zamachu. On był świadkiem Wielkiego Wybuchu. (lub dzieła stworzenia, jak kto woli). :D

PostNapisane: 08.cze.2017 12:26:41 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
@Rodzynek
Ja bym wolał, aby nie Kaczyński nami rządził od początku lat 90, a ktoś pokroju JKM.

@Orsetto
Wałęsa był decyzyjny jeżeli chodzi o Solidarność, no chyba że podważasz jego wpływ na ten związek zawodowy - jeżeli tak to nie rozumiem skąd Twoje oburzenie na podważanie jego zasług w tym zakresie? To był liderem solidarności i jego przewódcą czy nie? Coś kręcisz Panie.

Na pewno nie był decyzyjny jeżeli chodzi o autonomiczność w zakresie postępowania przy okrągłym stole i potem w III RP.

Czy Tusk był Oskarem nie wiem i pewnie się nie dowiem, ale jego uległość względem Złotowłosej Pani Angeli daje dużo do myślenia. Tak samo fakt finansowania KLD z pieniędzy niemieckich. Tusku teraz spłaca dług? Poza tym ja podesłałem Ci linka do książki niemieckich dziennikarzy śledczych, nie są to moje wymysły więc proszę bez takich komentarzy i agresji w moim kierunku.

@Rodzynek
Oczywiście że Król Tusk stoi na straży Europy, szkoda tylko że wykorzystuje każdą okazję aby wbić szpilkę w Polskę i że jest za sankcjami na nasz nieszczęśliwy kraj. Sankcje nie uderzą w Kaczyńskiego czy Macierewicza, tylko w nas wszystkich.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 08.cze.2017 13:16:36 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
rodzynku - jeśli uważasz, że nocna zmiana to tylko gra polityczna a nie reakcja na lustrację to ja ci zazdroszczę naiwności... :d
Był wówczas czas i miejsce na ucięcie głowy hydrze, teraz to już pozamiatane, obcięli ubekom emerytury i to wszystko co można dziś zrobić, aby odrobinę sprawiedliwości dać...
Mamy prlowskie elity, a raczej ich potomków, we wszystkich radach nadzorczych, urzędach, mediach, spółkach s.p., związkach sportowych, krótko mówiąc wszędzie...

PostNapisane: 08.cze.2017 13:35:35 
Użytkownik

Siedzę, czytam: Kuroń sprzedawczyk. Geremek żydostwo. Bolek - bolek. Okrągły stół z kantem. Tusk - niemiecki agent. Mityczni "Oni", co niszczą dowody i rycerz Jarosław, jedyny sprawiedliwy.

Zaprawdę, życie ludzi, którzy żywią się wyżej wymienionymi paranojami i z czasem zaczynają w nie wierzyć - musi być bardzo wesołe.

Albo przeciwnie - bardzo smutne.

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

PostNapisane: 08.cze.2017 13:40:02 
Moderator

I ta panika Wałęsy.. "Musimy zrobić to teraz, bo oni przyjdą do mnie jutro!"

@RKO
Ty się o moje samopoczucie nie martw, martw się o siebie. Tak naprawdę to żal mi Ciebie, ale cóż. Trzeba do pewnych spraw dojść samemu jak już pisałem.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 08.cze.2017 14:32:54 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
@Rodzynek
Ja bym wolał, aby nie Kaczyński nami rządził od początku lat 90, a ktoś pokroju JKM.

@Orsetto
Wałęsa był decyzyjny jeżeli chodzi o Solidarność, no chyba że podważasz jego wpływ na ten związek zawodowy - jeżeli tak to nie rozumiem skąd Twoje oburzenie na podważanie jego zasług w tym zakresie? To był liderem solidarności i jego przewódcą czy nie? Coś kręcisz Panie.

Na pewno nie był decyzyjny jeżeli chodzi o autonomiczność w zakresie postępowania przy okrągłym stole i potem w III RP.

Czy Tusk był Oskarem nie wiem i pewnie się nie dowiem, ale jego uległość względem Złotowłosej Pani Angeli daje dużo do myślenia. Tak samo fakt finansowania KLD z pieniędzy niemieckich. Tusku teraz spłaca dług? Poza tym ja podesłałem Ci linka do książki niemieckich dziennikarzy śledczych, nie są to moje wymysły więc proszę bez takich komentarzy i agresji w moim kierunku.

@Rodzynek
Oczywiście że Król Tusk stoi na straży Europy, szkoda tylko że wykorzystuje każdą okazję aby wbić szpilkę w Polskę i że jest za sankcjami na nasz nieszczęśliwy kraj. Sankcje nie uderzą w Kaczyńskiego czy Macierewicza, tylko w nas wszystkich.

Nic nie kręcę Panie. Miał wielu doradców spośród Tych których teraz opluwacie. Tyle, że to byli dobrzy doradcy. Duda ma niestety innych. A liderem był i basta.
Agresywny nie jestem, po prostu irytuje mnie obrzucanie błotem innych bez dowodów. A jak nazwiesz nazywanie innych sprzedawczykami, łajzami, żydostwem? Dopuszczalną krytyką? Wam wolno?

A sankcji by nie było, gdyby Kaczyński, Macierewicz, Duda nie łamali konstytucji.

Ostatnio edytowano 08.cze.2017 14:54:26 przez orsetto, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 08.cze.2017 14:51:17 
Moderator

Jakim NAM? mówię w swoim imieniu. Ja łajzami ich nie określałem, a po drugie nie tyczy się to Ciebie tylko naszych uciemiężonych "bohaterów".

Sankcji by nie było, gdyby PO PSL było u władzy. Ot cała różnica.

To Wałęsa jednak był liderem i nie miał mocy decyzyjnej? to jakim był liderem? papierowym? Jak to jest Panie Orsetto?

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 08.cze.2017 15:01:28 
Użytkownik

A co do tego,żeby rządził nami JKM. Abstrahując od jego niektórych poglądów, nie przeszkadza wam to, że podpisał lojalkę z SB? Świstek dla jednych g... warty, dla innych sprawa gardłowa. Też mam go nazwać sprzedawczykiem, łajzą? A może przekonuje mnie jego tłumaczenie o "czterech czołgach"? A może też mu z liścia dać, jak on Boniemu?

Ostatnio edytowano 08.cze.2017 15:12:23 przez orsetto, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 08.cze.2017 15:08:42 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Jakim NAM? mówię w swoim imieniu. Ja łajzami ich nie określałem, a po drugie nie tyczy się to Ciebie tylko naszych uciemiężonych "bohaterów".

To Wałęsa jednak był liderem i nie miał mocy decyzyjnej? to jakim był liderem? papierowym? Jak to jest Panie Orsetto?

Tak jest, jak napisałem powyżej. Uważam, że decyzje które podejmował były wypracowane w szerszym gronie. To chyba w polityce normalne. Jak napisałem, doradców miał lepszych niż Duda.

Sankcji nie było za PO, AWS, SLD i wcześniej. Teraz "dobra zmiana" i się porobiło.

PostNapisane: 08.cze.2017 15:43:25 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
orsetto napisał(a):
Zarathustra napisał(a):

Tak jest, jak napisałem powyżej. Uważam, że decyzje które podejmował były wypracowane w szerszym gronie. To chyba w polityce normalne. Jak napisałem, doradców miał lepszych niż Duda.

Sankcji nie było za PO, AWS, SLD i wcześniej. Teraz "dobra zmiana" i się porobiło.

Porobiło się, bo wcześniej nikt nie skarżył...

Tak wiem, jeździły pisiory zgłaszać nieprawidłowości przy wyborach...

PostNapisane: 08.cze.2017 15:49:28 
Moderator

Porobiło się, bo nikt wczesniej nie podnosił ręki na postkomunę i służby..

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 08.cze.2017 16:26:33 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
A Panowie Piotrowicz i Jasiński to kto? Nie komuniści czasem? To, co robią w "dobrej zmianie"? Jakieś usprawiedliwienie wymyślicie??? To tylko dwa spektakularne przykłady, a myślę, że jest ich znacznie więcej, ale nie o ilość tu chodzi tylko o zasadę. I w związku z tym to całe pierdalamento PISu o wielkiej dekomunizacji jest dla mnie gówno warte.

Dziękuję za uwagę.

Ostatnio edytowano 08.cze.2017 16:30:55 przez Roger_35, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 08.cze.2017 16:30:16 
Użytkownik

Ot co Zarat, usprawiedliwienie prosę, brak lustracji....
Orseto, jak twierdzisz, że jakby pis nie "łamało konstytucji" to noe bylo by sankcji, to gratuluję, zapewniam, że wymyślili by co innego.
Mam nadzieje, że w przyszłych wyborach do Brukseli sporo się zmieni w układzie tam rządzącym.

Ci wspaniali doradcy Bolka tak wspaniale mu doradzał i tacy były pro europejscy, że wymyślili NATO bis, EWG bis i Ruskie spółki na terenach byłych jednostek radzieckich, czyli przez nikogo nie kontrolowana agenatura, ciekawe komu zależało, żeby nie miec przy swoich granicach kraju należącego do NATO.
Wałęsa na to przystał, tylko stanowczy sprzeciw rządu go od tego odsunął, był pod koniec maja w Rosji i tam miały być podpisane dokumenty, dziwnym trafem po powrocie postanowił obalić rząd.

A jakby nam się żyło nie wie nikt, ale możliwe że mielibyśmy np.banki, przemysł, media w swoich rękach i nie bylibyśmy krajem montowni i uważanym za kraj taniej siły roboczej.
TAK to widocznie było zaplanowane dla nas, niech zarobią grosze w zachodnich zakładach, to co zarobią, wydana w zachodnim sklepie a jak braknie pożycza w zachodnim banku.

Teraz jak tania siła zaczyna przejmować ich rynki (transport) to szybko trzeba to uregulować w Brukseli i po kłopocie, tak sobie nas w kulki robią.

Co do Tuska, jak ktoś twierdzi i nie widzi tego, że on nie jest niemieckim pacholkiem, to dyskusja na ten temat jest zbędna.

https://youtu.be/3IdQKHq6q0g

Świeży wywiad z Olszewskim, warto posłuchać

http://www.polskieradio.pl/7/1552/Artyk ... leczenstwo

Gdzieś wyczytałem, że Bolka fundacja nie wydała otrzymanej kasy zgodnie z zaleceniami i teraz donatorzy domagają się zwrotu, chodzi o prawie 800 tys zł, obecny szef fundacji niejaki pan Stępień otwarcie stwierdził, ze pieniądze poszły na co innego m.in. na wynagrodzenia haha pokazuje to jasno, że duża większość tych pseudo fundacji powstaje tylko po to, żeby sobie wygodnie żyć za pieniądze wyciagniete z budżetu lub firm prywatnych czy panstwowych.

Podobne problemy ma obecnie Wipler.

Z innej beczki, w kontekście wolności mediów, dziś przesłuchiwany jest były szef FBI, transmisję można obejrzeć normalnie w mediach, pamiętacie jak było w Polsce jak zeznawał urzędujący prezydent w sprawie konkretnie go dotyczącej?

PostNapisane: 08.cze.2017 16:51:50 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Ludzie, ale PO CO w ogóle babrać się w tym gównie?

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 08.cze.2017 17:21:37 
Użytkownik

"Gdyby pis nie łamał konstytucji, znalazł by się coś innego..." Ale nie trzeba było szukać, bo to co robią jest wystarczająco rażące i nie ma co gdybać co byłoby gdyby!
Jesteś świadomy tego co robią (wynika to z kontekstu twojej wypowiedzi) i Ci to nie przeszkadza? Sami zaprosili Komisję Wenecką, a na jej opinię się wysrali, bo była nie po myśli! W takim przypadku to była kwestia czasu, żeby wprowadzono sankcje! Nasrali, poprosili kogoś, żeby ppowąchał i potwierdził, czy na pewno to co zrobili śmierdzi jak gówno, po czym na stwierdzenie, że tak, nie zgodzili się i powiedzieli, że jednak to nie smród odchodów, a zapach lawendy! Może to zobrazowanie dotrze do niektórych!

`92 Audi 100 C4 Avant 2.6 ABC+Stag 300 Plus -2008-2012

Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2