.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 19:56:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ 80, B4 ] problem z szybami elektrycznymi
PostNapisane: 06.maja.2007 14:59:10 
Użytkownik

Mam problem szyby raz działają raz nie , przekaźnik pyka jak chcę zamknąć od strony kierowcy , raz zamyka raz nie czy przekaźnik można naprawić , sterowanie szybami z pozycji kierowcy nie zawsze działa , czy trzeba rozbierać calą instalację ?

Tytuł:
PostNapisane: 29.maja.2007 16:05:43 
Użytkownik

Ja mam ten sam problem, tylko teraz to juz wogole nie dzialaja. WLasnie zastanawiam sie czy problem lezy w sterowniku, czy w zimnych lutach. tak swoja droga to tych zimnych lutow jest coraz wiecej u mnie. Na poczatku nie dzial mi licznik od paliwa, teraz te szyby... Moj stary 20 letni mercedes nie mial tych problemow...

Tytuł:
PostNapisane: 29.maja.2007 19:53:08 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Ogólnie to wina sterownika -(zestaw trzech przekażników) w C4 mieści się on w przednim lewym słupku pod plastikiem przy nodze kierowcy,( w B4 prawdopodobnie też ale nie jestem pewien), podobno sa tam zimne luty, ktoś to kiedyś naprawił lutowaniem, jednak ja uwazam że to wina zaśniedziałych styków w trzech mikro przekażnikach,grzebałem w tym kiedyś i po spryskaniu elektrosolem szyba jakiś czas chodziła , pózniej znowu "umarła" , oczyszczenie tych styków metodą "oskrobania" jest praktycznie nie możliwe bo wszystko zlutowane jest w jedną "kość" .W ASO ten drobiazg kosztuje coś w okolicach 800pln jak dobrze pamiętam :diabel:

Tytuł: pomogło :)
PostNapisane: 29.maja.2007 22:19:11 
Użytkownik

Panowie wszystkie styki przekaźników i wogóle gdzie tylko mozliwe poszedł w ruch WD-40 i ruszyły :D , do tego w tylnych drzwiach okno otwierało sie a często nie zamykało i okazało sie że masa na jednym przewodzie była tak jakby za słaba więc zmostkowałem masę z przewodu który odpowiadał za opuszczanie i teraz mam 100% jak narazie pewności że sie zamknie .
Pozdrawiam popróbójcie bo faktycznie te małe ustrojstwa które odpowiadaja za szyby kosztuja cholerne pieniądze , przecież jakby stac mnie było na wyadanie sewisie ot tak 1000 zł to nie brykałbym audi z 92 roku .
zdrówka jeszcze raz

Tytuł:
PostNapisane: 30.maja.2007 03:09:08 
Użytkownik

Szyby zrobione. Wyczepilem sterownik, odkrylem pokrywe plastikowa i przylutowalem na nowo ,to co mi sie wydawalo ,ze nalezy przylutowac. Ogolnie pomoglo bo mi wszystko dziala. Ciekaw jestem czy z licznikiem od poziomu paliwa tez mi tak pojdzie. Dzieki chlopaki za pomoc.

Strefa czasowa: UTC + 2