.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lip.2025 17:48:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Autor Wiadomość
 Tytuł: (A6 C4 95 2.6) pompa paliwa
PostNapisane: 26.gru.2009 00:13:28 
Użytkownik

Witam zaczne może od samego początku od około 2 tyodni miałem problemy z zapaleniem auta jak postało troche dłużej było tak jakby chciał odpalić a nie miał na tyle paliwa....a jak już odpalił wszystko było ok póżniej też odpalał bez problemu...miałem takie wrażenie że to pompa paliwa nie domaga zalałek pełny bak i odpalał bez problemu a tu dzisiaj wsiadam chce odpalić a tu lipa ani nie załapie na chwilke..odpaliłem go na gazie ..poczekałem jak sie zagrzeje d 90 stopni i dopiero pojechałem a miedzy czasie sprawdzałem wszystko co mogłem wiec pierwsze bezpieczniki i okazało sie że bezpiecznik nr 17 jest przepalony wymiana nic nie pomogła ...sprwdziłem napiecie jest. Stojąc z tyłu samochodu nie słychać pracującej pompy...ostatnio tak jakby wyła...wiec obstawiam ze ona padła. Jaka dokładnie ma iść pompa do tego modelu? Wiem że mam się dostać do niej od bagażnika. Czy może coś jeszcze mam sprawdzić przed jej wymiana?? A może to coś innego? dziekuje za pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 26.gru.2009 11:08:24 
Użytkownik

Najtaniej na alledrogo :
http://www.allegro.pl/item833451637_pom ... coupe.html
najdrożej ASO : numer części 8A0 906 091G coś około 680 zeta

jeżdżąc na cyklonie kiedyś miałem przypadek że po zgaszeniu auta na stacji LPG nie mogłem już odpalić na benzynce(nie znałem awaryjnego odpalania na gazie)...musiałem wyciągać pompę na tej że stacji i udało się ją rozruszać...ale po dwóch tygodniach znowu powtórka i to już był jej koniec.
Taka pod***ka z allegro śmiga już ponad 3 lata...dla bhp w bagażniku używka w zapasie sobie jeździ.Wymiana pompy banalnie prosta...najgorsze to babranie się w zimnej benzynce :D

Tytuł:
PostNapisane: 26.gru.2009 11:30:46 
Użytkownik

dzieki za pomoc już myślałem że nikt mi nie pomoże. Właśnie patrzyłem na przekaźnikod pompy i on tyka wiec działa. najgorsze że są świeta i nie mam gdzie kupić tej pompy:/

Strefa czasowa: UTC + 2