Zarathustra napisał(a):
Metyoo,
- po pierwsze, czy ja powiedziałem że ja tego nie potrzebuję? mam rodzinę w Anglii i też korzystam z roamingu.
- po drugie, czy powiedziałem również że takie rozwiązanie nie jest korzystne dla konsumenta? i że popieram Panią Minister w tej kwestii?
Napisałem tylko, że ceny usług powinny być regulowane przez rynek. Jak ludzie zaczną przechodzić do Orange, bo ten będzie miał taniej, to inni operatorzy też zniosą opłaty za roaming, a urzędnicy nie powinni się do tego mieszać.
PS. Wpadka Szogunowa to nie była rządowa tylko prezydencka

PS 2. Fajny artykuł - o dziwo - na niemieckim portalu:
http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... 1e30380a4dPiszesz, że ceny powinien regulować rynek i kończysz. Dla mnie brzmi to jednoznaczne z tym, że popierasz konkretny stosunek do prawa.
Pewnie, że rynek powinien rządzić się swoim prawem, ale skoro ktoś jest zbyt pazerny to powinno się tą pazerność ukrócić!
Orange zdecydowało się na dostosowanie się do rozporządzenia unijnego, bo mieli w ostatnim roku największy odpływ klienta w historii - kilkaset tysięcy klientów.
A jak wiadomo tonący brzytwy się chwyta
T-mobile nazywa orange marką globalną, a samo operuje w kilku krajach

Jedynie P4 jest lokalnym operatorem.
Żeby było śmieszie jeszcze miesiąc temu orange nie oferowało mi na przedłużenie umowy takich warunków, tj. wszystko co w abonamencie do wykorzystania w jewropie, miałem płacić osobno!
Co do wpadek. Jaka różnica, czy to minister, premier, prezydent, czy szeregowy poseł? Wpadka jest wpadką i wyśmewana jest w ten sam sposób. komorowski do dzisiaj jest szogunem, a waszczykowski na zawsze będzie jedyną osobą, która rozmawiała zz obywatelem san escobar!