.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 18:58:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 14:11:26 
Użytkownik

Akurat to jest bleden zformulowanie... Bo jka znim jade to mam pewnosc ze sie nie rozbije.... W mojej rodzinie sa praktycznie sami zawodowi kierwcy... Niektorzy znich robia w ciagu roku tyle km cio niketórzy nie ptrzejada prezez 5 czy nawet 10 lat... A akurta bten wujek wyszkolil swojego syna na kierowce rajdowego i to nie byle jakiego, gdyz byl on wicemistrzem polski w klasie A6 w 1999r.

Ale niewazne bo mrobi sie z tego zupełnie inny temat...

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 14:15:20 
Klubowicz

buberturbo napisał(a):
Policja powiedziała mu ze jechał 160km/h a on im odpowiedzial ze przykro mu bardzo ale oni maja posuty radar bo on jechał ponad 180...

Oni mieli dobry pomiar, to licznik audi przekłamuje.

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 22:11:34 
Użytkownik

To akurat nie było Audi... tylko Mercedes ale mniejsza o wioekszosc... a akurat przy duzych predkosciach tzn 160 a 180 ta roznica 20km/h jest znacznie odczuwalna....
Dobra niewazne....
pewnie nie jeden z was mila tez wiele ciekawych spotkan z panami w granatowych autach...

najgorzsza Polsicja jest w czechach i na słowacji... !!!

Tytuł:
PostNapisane: 23.lis.2005 22:35:19 
Klubowicz

Odczuwalna albo i nie. Zresztą Mercedes nie mercedes, a przekłamania i tak są...

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 16:54:54 
Klubowicz

Spanky nie usprawiedliwiaj niepoprawnego zachowania psow tym, ze ktos ich wczesniej wkurzyl, ze maja przerypane, ze malo zarabiaja itp. itd. NIKOGO TO NIE INTERESUJE !!! Sa w pracy i maja sie zachowywac tak, jak sa do tego zobowiazaniu przez ustawie o policji - inaczej - WON. Mnie i Ciebie by odrazu wykopali z roboty gdybysmy zrypali klienta na funty tylko dlatego, ze akurat mam zly dzien, malo zarabiam, wkurzyl mnie poprzedni nadety klient....

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 21:08:19 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
zuru napisał(a):
Spanky nie usprawiedliwiaj niepoprawnego zachowania psow tym, ze ktos ich wczesniej wkurzyl, ze maja przerypane, ze malo zarabiaja itp. itd. NIKOGO TO NIE INTERESUJE !!! Sa w pracy i maja sie zachowywac tak, jak sa do tego zobowiazaniu przez ustawie o policji - inaczej - WON. Mnie i Ciebie by odrazu wykopali z roboty gdybysmy zrypali klienta na funty tylko dlatego, ze akurat mam zly dzien, malo zarabiam, wkurzyl mnie poprzedni nadety klient....

Zuru, rozumiem, że niezależnie od twojego samopoczucia obowiązki służbowe wykonujesz z pełną precyzją, uśmiechem na twarzy i dbając, aby najmniejszy cień wątpliwości co do poczytalności Twoich szefów nie wydostał się na zewnątrz... Gratuluję :peace:

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 21:38:52 
Użytkownik

zuru napisał(a):

Zuru masz rację. Pozatym jeżeli chodzi o sprawe podejścia do "niebieskich" ( spokojna, grzeczna rozmowa) to także ONI powinni wiedzieć jak się odnosić do osób kontrolowanych.
Każdego z pewnością wkurzyło by to, iż masz wszystkie wymagane dokumenty, auto sprawne, a te ciołki szukają "dziury w całym".
Hmmm..... przypomniało mi się coś odnośnie 'dziury". Policjant którego opisywałem w moim poście powyżej, gdy oglądał te zbyt szerokie opony zaczął dłubać kluczykami w oponie jakby chciał rzeczywiście zrobić w niej dziurę :D

Tytuł:
PostNapisane: 24.lis.2005 23:04:22 
Użytkownik

rodzynek napisał(a):
Zuru, rozumiem, że niezależnie od twojego samopoczucia obowiązki służbowe wykonujesz z pełną precyzją, uśmiechem na twarzy i dbając, aby najmniejszy cień wątpliwości co do poczytalności Twoich szefów nie wydostał się na zewnątrz... Gratuluję :peace:

Wiesz kolego, sa takie profesje, ktore tak wlasnie trzeba wykonywac, a rowniez (a moze właśnie PRZEDE WSZYSTKIM) taka profesja jest wlaśnie praca w Policji. Jesli ktos pracuje w warsztacie, to sobie moze fochy odstawiac bez wiekszych konsekwencji

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 09:27:44 
Użytkownik

maciekmpl napisał(a):
buberturbo napisał(a):
Dla mnie predkosc dozwolaona powinna byc czesciowo ustosunkowana od stazu jazdy i samochodu jaki sie posiada...

Ustosunkowana :D :D . No dobra - Maluch do 60 km/h, Daewoo do 103,3 km/h, ...itd, itd. Audi - unlimited. :D Wpsujcie dalsze propozycje.

CAlkowicie sie zgadzam.
A przynajmniej powinna byc zalezna od pojemnosci, a nie zeby PAnda i Audi musieli jechac 50, chociaz wiadomo jakie kto ma hamulce.

A co do moich przygód z Policja, to byly 4 sytuacje(lamanie przepisow), z czego 3 jak mialem ledwo prawko. I mialem o tyle szczescie ze jechalem z rodzicami i dwa razy mala lapowka, raz nic. Natomiast jak mnie dwa lata temu zlapali za czerwone swiatlo nieoznakowanym polonezem to nie dalo sie nic gadac, bo chciali jeszcze wiecej dac, dostalem 300zl i jakies punkty. cieszylem sie tylko ze jak widzialem tego poloneza w lusterku to nie chcialem sie z nim scigac .
Oczywiscie zawsze jestem grzeczny i nie kozacze.
A mam pytanie (bo w sumie po co nowy watek zakladac- tez o POlicji) czy ktos wie czy mozna cos jeszcze utargowac jak zlapali na fotoradar?

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 09:44:17 
Użytkownik

D_Felini napisał(a):
CAlkowicie sie zgadzam.
A przynajmniej powinna byc zalezna od pojemnosci, a nie zeby PAnda i Audi musieli jechac 50, chociaz wiadomo jakie kto ma hamulce.

No powiedz, bo nie wiemy jakie kto ma hamulce. Gwarantuje Ci ze nowa Pada hamuje duzo lepiej niz duzo innych aut na drodze ( w tym chociazby Audi). A to chociazby dlatego ze jest nowa...
Pomysl nad praktycznym zastosowaniem tego co piszesz

Tytuł:
PostNapisane: 25.lis.2005 18:29:38 
Użytkownik

no praktycznie to wiem ze to by bylo zarabiscie trudne w sensie przepisow. I w ogole Policja by sie motala i pewnie duzo osob, tylko tak wtracilem ze tak by bylo fajnie i sprawiedliwie w miare. A ze tak sie nie da za bardzo to juz inna kwestia.
A jesli chodzi o Pande to chetnie bym sprawdzil droge hamowania, wiekszosdc Audiczek ma na 4 kolach tarcze i jakie szerokie oponki, a nie ( nie wiem ile tam jest w Pandzie) 155. A ze nowy hamuje dobrze to tez wiem, ale pomysl jak nowe Audi hamuje.
Zreszta nie chcialem nikogo obrazic (sorki jak masz takie auto) kto ma Pande, ale jezdzilem kiedys nim z raz czy dwa i nie bylem zadowolony, wole sto razy moje 13 letnie B4. Czytalem kiedys artykul w Auto swiecie i strasznie jechali z Pandy (jakies porownanie bylo), moge Ci poszukac tego egzemplarza.
Oczywisice rzecz gustu.
Pozdro

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1