Panie i Panowie pragnę poinformować że na ostatnim spocie została oficjalnie potwierdzona data tak długo oczekiwanego "Grilla Klubowego", odbędzie się on na Łowisku Robinson w okolicy Ramsowa 22 maja 2016.
http://www.lowiskorobinson.pl/========== ZBIÓRKA ==========
22 maja 2016 o godzinie 09:30 zbieramy się pod MAKRO, w celu wspólnego wyjazdu do Ramsowa, czekamy na wszystkich spóźnialskich do godziny 10:00. Na tych którzy zechcą dołączyć do nas w późniejszych godzinach lub jadą np od strony Mrągowa żeby nie robili bez potrzeby kilometrów złapiemy np w Kromerowie przy rondach po godz 10:15 albo spotkamy się na miejscu.
========== KOSZTY ==========
Koszt wynajęcia miejscówki to 300zł.
W cenie mamy grzybek (wiatę) ze stołami, dużego grilla, lodówkę, nagłośnienie.
Węgiel bierzemy swój, jadło swoje, picie swoje.
Ewentualnie możliwe, że takie rzeczy jak węgiel, plastiki (kubki, talerze, sztućce) możliwe, że ogarniemy po prostu wspólnie (ja lub np Janusz kupimy dla wszystkich) i doliczymy po prostu koszt z rachunku zakupu powyższych na wszystkich do końcowej kwoty. To ustalimy jeszcze w międzyczasie.
Jak ktoś ma chęć powędkować załatwia to i opłaca indywidualnie z właścicielem obiektu.
Na razie Janusz założył za nas wszystkich i sam opłacił koszt rezerwacji miejscówki czyli 100zł.
Na miejscu tyle ile będzie osób to podzielimy przez tyle 300zł i dajemy to Januszowi który ureguluje wszystko z właścicielem łowiska.
Przykładowo przy 30 osobach będzie to jedynie 10zł od osoby.
Dzieci myślę nie liczymy czyli bedziemy liczyć przykładowo 10zł od dorosłej osoby. Jak ktoś ma trójkę dzieciaków niech zabiera oczywiście. W końcu ma być piknikowo, rodzinnie i klubowo. Im więcej nas będzie to tym taniej.
I to chyba tyle z wstępnych ustaleń. Mamy jeszcze dwa miesiące - info leci wcześniej także można sobie zaplanować czy wtedy będziemy w Olsztynie czy w rozjazdach.
Pamiętamy żeby zabrać dobre humory no i mam nadzieję że pogoda dopisze.
Wrzucam troszkę fotek z poprzednich naszych grillowanek na Łowisku Robinson aby dać Wam (tym którzy tam jeszcze nie byłem) pogląd na miejscówkę.
Fotki pochodzą z klubowego grilla w 2011 i 2015 roku.
============================================================================
============================================================================
Kilka podstawowych (I WAŻNYCH) oraz ostatecznych ustaleń i informacji.
Jak podane było wcześniej koszt wynajęcia miejscówki mamy ustalony przy 30-35 osobach na 300zł. Jeżeli będzie więcej to możliwe że będzie wyższy (nie wiem może właściciel po prostu zakłada że będzie więcej miał po nas sprzątania) - wyjdzie w praniu.
Będziemy tak kręcić aby oczywiście płacić 300zł.
Do tego kupimy kilka worków węgla (myślę że około 5 worków będzie optymalnie).
Za węgiel powiedzmy wyjdzie 40zł (zobaczymy z paragonu)
Razem 340zł (lub 440zł przy większej ilości ludzi).
W cenie mamy korzystanie z grzybka, stołów, lodóweczki, grilla, miejscówki i prawdopodobnie bedzie jakieś nagłośnienie.
Co musimy zabrać ze sobą - wszystko inne potrzebne tj.
- jedzenie (kiełba, mięcho, warzywa) - wedle uznania co lubicie grillować,
- picie (napoje, alkohole jeżeli ktoś ma chęć i dysponuje kierowcą).
- talerzyki sztućce (jeżeli używacie)
- dodatki - keczupy sosy itp wedle uznania
Jak łatwo policzyć koszt zależny będzie od tego ile nas wszystkich będzie.
Przy założeniu że będzie 20 osób (choć mam nadzieję ze będzie więcej) - 340/20 - 17zł/os.
Przy założeniu że będzie 30 osób (liczymy dorosłych) - 340zł/30 - około 11,50zł/os.
Przy założeniu że będzie np 40 osób - 440/40 - 11zł/os
Po pierwszej godzinie około 11-12 policzymy ilu nas jest (bo może ktoś przyjedzie spóźniony), podliczymy dokładnie i ustalimy koszt jednostkowy i zrobimy zbiórkę.
WAŻNE!!!!
PROŚBA ABYŚCIE MIELI DROBNE ODLICZONE (W KWOCIE OKOŁO 12-15ZŁ) BO NIE BĘDZIEMY MIELI Z CZEGO WYDAWAĆ.PS. Dobrym punktem zbornym dla ludzi z północy regionu będzie droga na Ramsowo (odbicie z 16tki przy rondach). Zaraz za zjazdem z ronda na drodze możemy się spiknąć i dalej polecieć.
Ekipa północna (czyli NMR, NKE, NGI...) może właśnie tam się złapać z nami bo bez sensu abyście gonili do Olsztyna na Makro tam gdzie my się spotykamy.
No chyba że ktoś wyjątkowo chce zrobić sobie rundkę to zapraszamy serdecznie.
My na Makro łapiemy się o 9:30-9:45.
O 9:50 ruszamy w stronę Ramsowa. Obstawiam że spokojnie turlając się około 10:15 powinniśmy dotrzeć do zjazdu z 16tki na Ramsowo.