|
[A4 B6 AVF 2004} - problem z odpalaniem. Problem pojawił się jakieś miesiąc temu z dnia na dzień, do tego czasu auto zapalało na dotyk. Może być długo ale to bardzo ważne do diagnozy. Miałęm dłuższą trasę tam około 100km i z powrotem też 100km. Po nocy odpalam i od razu zgasł. Następnie dwa kręcenia po około 10 do 15 sekund i zapalił. Wyjazd od pracy około 6km i po pracy zapala na dotyk. Kolejne kilka dni tylko praca dom czyli 6 tam 6 km z powrotem - zapala na dotyk. Po tygodniu dłuższy wyjazd 100 tam, 100 z powrotem, rano jak poprzednio, zapala od razu gaśnie potem dwa kręcenia po około 10 do 15 sekund i zapala. Potem znowu cały tydzień tylko do pracy i apal na dotykZaczynam sam diagnozowac i jak stoję samochodem na pochyłym przodem w dół to z zapalaniem nie ma problemu, a jak stoję na płaskim lub tyłem samochodu w dół to znowu trzeba długo kręcić żeby zapalić. Podobny problem miałem jakies 7 lat temu i bardzo długo mechanik nie mógł znaleźć przyczyny i w końcu okazało się, że wymienił wszystkie uszczelki pompowtryskiwaczy - gniazda ponoć już były wyrobione i tracił ciśnienie w układzie paliwowym przepuszczając olej napędowy do silnika. Teraz mechanik nie mógł znaleźć przyczyny i w sumie go naprowadziłem aby wymienił te oringi, że to na 100% musi być to, ale na następny dzień po wymianie, stojąc samochodem tyłem w dół, znowu mam problem. Może ktoś z was miał podobnie. Komputerowa diagnostyka nie wykazuje błędów, nie ma wycieków z układu paliwowego, pompa paliwa sprawna. Jako laik mogę tylko powiedzieć, że jak stoję po prostu tyłem samochodu na pochyłym w dół to wydaję się, że nie ma paliwa przy pomowtryskiwaczach, a jak przodem na pochyłym w dół do jakoś tam spływa.
_________________ A4 B6 1.9 TDI AVF quattro Avant 2004r.-08.2018-> A4 B5 1.9 TDI AFN quattro Avant 1997r.-08.2007->12.2018 80 B4 1.9 TDI 1Z Avant 94r.-05.06->08.07 80 B3 2.0E AAD automat 91r., LPG BRC-07.04->05.06
Ostatnio edytowano 05.paź.2026 10:59:45 przez artmach, łącznie edytowano 1 raz
|