Witam.
Jestem już po naprawie mojej skrzynki.
Napiszę może coś co was zaskoczy - UWAGA NA ALARMY W AUTACH Z MULTITRONIKIEM. Jak sie dowiedziałem u p. Sopy i w audi nie wolno rozcinać żadnych obwodów a szczególnie srzyni biegów kasuje się wtedy eprom sterownika skrzyni i może doprowadzić do jego uszkodzenie, powtarzam ... może. U mnie chyba tak było. Założyłem alarm w grudniu a w kwietniu miałem kłopoty jak wyżej.
Więc tak, po uzyskaniu pełnej informacji na temat mojej skrzynki od p.Sopy zdecydowałem się na przekładkę tarczek na 7. Oczywiście sterownik skrzyni też był wymieniony i zostało wgrane nowe oprogramowanie. Przy okazji założyłem nowy alarm...cóż jakieś zabezpieczenie musi być.
Narazie autko śmiga jak nowe. Po przejechaniu około 1000km mam się zgłosić do Sserwis na kontrolę sterownika skrzyni a po 5000 km na wymianę oleju w skrzyni. Takie są warunki gwarancji.
Wszystkie stare części dostałem na pamiątkę. Nie jestem pewien tylko co z tym sterownikiem skrzyni, wygląda na dobry tylko miał zanieczyszczone styki. Tylko jak już zdecydowałem się na wymiane tarczek na 7 to sterownik też jest pod 7.