.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.cze.2025 07:15:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Dźwięk tarcia z silnika + problem z odczytaniem komunikatu
PostNapisane: 13.cze.2025 10:34:53 
Użytkownik

Cześć wszystkim.
Ostatnio w mojej a3 8l 1.8t wymieniałem przewody które ida od odmy. Kolanko które wychodzi z podstawy filtra oleju było w tragicznym stanie i rozsypało się w rękach przez co kawałek plastiku wleciał do tej podstawy. Po złożeniu całości spowrotem auto zaczęło falować na jałowych obrotach plus były słyszalne strzały z wydechu. Po drodze do mechanika wyskoczył mi ten komunikat na wyświetlaczu fis i zaczelo 3 razy pikac co jakis czas lecz niestety przez uszkodzenie wyswietlacza ciężko mi ogarnąć co to może być za kontrolka może wam uda się to ogarnąć.
https://youtube.com/shorts/EviZTkwLXCQ? ... EWDIGCZH3-

Po jakimś czasie zaczęło być również słyszalne tarcie spod maski. Dźwięk jakby kosiarkę ktoś odpalił. Mechanik u którego aktualnie jest auto mówi że rano odpalał i już nie wydaje tych dźwięków i że najprawdopodobniej samo mu przeszło lecz ja jednak się obawiam czy nie będzie się ten dźwięk jeszcze objawiał lub dojdzie do jakiś poważnych uszkodzeń i jestem ciekaw co wy na ten temat sądzicie.
Z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Strefa czasowa: UTC + 1