Witam!
Pewnie pisze posta ktory pozostanie bez odpowiedzi, ale trudno...
Dzis zabralem sie za wymiane zarowki w podswietleniu zegarow w niedawno zakupionym audi A4 1,9tdi. Zeby wyjac zegary musialem tez wyjac termometr ktory czszesliwie mam w tym aucie. Owy termometr swieci na czerwono

a oprocz tego pokazuje temperature na zewnatrz auta

Ale w zegarach jest miejsce na dwa wyswietlacze i jak sie okazalo po rozebraniu mojego termometru on tez raczej ma dwa wyswietlacze, na pewno ma dwie dodatkowe diody do podwsietlenia drugiego wyswietlacza

I podlaczone jest do niego az 8kabli( 8 kabli do jednego termometru...???!!!)
I teraz sie zastanawiam czy ten drugi wyswietlacz moze byc wykorzystany do pokazywania temp. we wnatrzu auta?? Czy jesli mam tyle kabli, dwie diody do podswietlenia i prawdopodobnie wyswietlacz, to moze cos mi sie tam powinno swiecic i pokazywac ale nie dziala z jakiegos powodu..? gdyby tam byl jeden termometr to chyba nie powinno do niego wchodzic 8 przewodow?
1 masa
2 plus 12V
3 sygnal o wlaczonych swiatlach( zmniejszenie jasnosci swiecenia)
4 i 5 kable do czujnika temperatury( chyba ze trzy kable do czujnika)
kurcze, teraz juz nie jestem pewien czy tam wchodzilo 8 kabli czymniej ale 6 na pewno i na pewno w termometrze jest 8 pinow.
Moze nawet jesli termometr jest jeden to zeby uruchomic drugi nie trzeba jakis duzych manewrow przeprowadzac??? W sumie w tym aucie jest klimatronik, ale na jego wyswietlaczu wyswietlana jest tylko temperatura zadana jaka ma byc a nie jaka jest. Przydalby sie termometr wewnetrzny i zeby sie jeszcze wiecej swiecilo na czerwono
Przeczytal tego posta ktos do konca...