witaj,
z racji, iż masz wczesne C5, to najlepszym wyjściem, jeżeli chodzi o jakość dźwięku, byłoby nabycie radia Concert I [Matsushita (Panasonic)] wraz ze zmieniarką [4B0 035 111 Matsushita (Panasonic)].
stanowczo odradzam zakup Concert II [Grundig CD], gdyż mam takie w AYM i szczerze mówiąc przepaść, jeżeli chodzi o jakość dźwięku w stosunku do Concert I [mam w AFB + zmieniarka], jest niewyobrażalna [na korzyść Concert I].
jestem
emerytowanym audiofilem - mam więc pojęcie nt. dźwięku neutralnego z poprawnie wypełnionymi konturami - tutaj Concert I plus zmieniarka zachowuje się o niebo lepiej niż wyższe modele Clarion'a.
mniemam, iż jest to spowodowane dostosowaniem zestawu głośników do samego wzmacniacza.
Concert I potrafi oddać w miarę neutralnie fortepian, co w car audio [inne priorytety

] jest bardzo rzadkie.
Concert II odtwarza fortepian tak paskudnie*, że niemal nie słucham już Fryderyka Ch. w aucie.
reasumując: najlepsze rozwiązanie to zakup Concert I plus kompatybilna zmieniarka Matsushita'y [niekoniecznie ze znaczkiem Audi]. wiele zmieniarek Panasonic'a działa z Concertem I.
idealne ustawienia barwy w C I, to:
Treble +4
Bass -2
* się poskąpiło na Chorus / Bose, to się ma kupę
.