.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.cze.2025 22:53:15

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A8] Adaptacja poliftowej konsoli
PostNapisane: 01.paź.2007 11:46:31 
Użytkownik

Czy może mi ktryś ze specow powiedzieć, czy jest możliwa adaptacja przyciskow i panelu klimatronica z poliftowej konsoli tak, żeby wszystko hulało do auta sprzed liftu??

Całość dotyczy założenia RNS-E, ale nie wiem, czy jak się rzucę na konsolę, to nie okaże się, że nie mamy żadnych przyciskw działających i poza navi w aucie nic nie będzie działać...

Dodatkowo pytanie: czy RNS-E będzie wyświetlała komunikaty na Fisie (nie kolorowym) w A8 95' bez wymiany licznikow, a jeśli nie to czy możliwa jest adaptacja zegarow po lifcie tak, żeby wszystko działało tak, jak powinno??

ps. Nie pytam o przerobienie kostek itp. tylko o zasadę działania i obecność odpowiednich magistrali w samochodzie (poza CAN bo to oczywiste, że jej nie ma)...

Z gry dzięki za odpowiedź...

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2007 18:22:12 
Użytkownik

Z tego co mi wiadomo to z wyświetlaniem na FISie raczej za wiele nie zdziałasz (choć może się mylę). Ja mam model po lifcie, mam oryginalną navi plus, zmienioną jednostkę sterującą i już z tym jest lipa, żeby wyświetlało... Tak się przynajmniej tutaj dowiedziałem ale nie pamiętam już od kogo ;)
Podejrzewam więc, że z RNS-E będzie jeszcze większy problem. Mogę się oczywiście mylić (oby bo też interesuje mnie przekładka).

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2007 18:33:24 
Klubowicz

Hej Hev! Jest takie fajne forum http://www.navplus.us/forum/viewtopic.php?t=462 i tam znajdziesz wszystkie informacje :) Nawet więcej niż byś chciał ;-) Aha, RNS-E chodzi tylko z VAGCOMem 4.09 i późniejszymi więc trzeba będzie kodować u kogoś, kto ma porządny kabel i licencję... Mam nadzieję, że tam znajdziesz co potrzebujesz... a w sprawie samej Navi RNS-E jeszcze chlopaki z a4-klubu sporo się napisali...

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2007 20:51:04 
Użytkownik

Cytuj:
http://www.navplus.us/forum/viewtopic.php?t=462

A to Ci skarbnica... :diabel: Wielkie dzięki...
Właśnie studuiję i już "prawie" wszystko wiem. Szkoda, że o A8 napisali niewiele, bo u mnie nie ma szyny Can, ale zawsze pozostaje modulator ;)

Strefa czasowa: UTC + 1