.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.cze.2025 22:54:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: B4 montaż alarmu
PostNapisane: 30.wrz.2007 19:30:36 
Użytkownik

witam.
nie mogę zlokalizować przewodu który po otwarciu którychkolwiek drzwi zapala lampkę oświetlenia wnętrza. jest wogóle taki czy z każdego stycznika przy drzwiach idzie osobna masa do lampki ??
i jeszcze kwestia fabrycznego alarmu. może ktoś powiedzieć z jakich elementów się składał ?? bo wiem że taki mam w aucie - niedziałający. Przy montażu nowego trochę go zubożyłem ale chciałbym wiedzieć z jakich elementów się składał bo może coś jeszcze uda się reanimować.

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2007 05:15:56 
Klubowicz

Dokładnie nie pamiętam ale na 80% to wpinałem się w przewód biegnący do czujnika dzwi kierowcy

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2007 13:17:00 
Użytkownik

Czujniki przy furtkach nie załatwią problemu.Kiedyś rozpracowałem ten temat.Główny kabel odpowiadający za oświetlenie wnętrza znajduje się przy pompce układu centralnego zamka w bagażniku po prawej stronie (stojąc przodem do tyłu samochodu).Do pomki idą dwie wtyczki jedna zasilająca układ pompki druga z kabelkami od zamków i oświetlenia.Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej zapraszam na stronę http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... +wn%EAtrza
Powodzenia :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2007 17:54:19 
Klubowicz

nic nie trzeba ciągnąc do pompki wystarczy podpiąć się pod kabelek od drzwi kierowcy chyba brązowy z białym paskiem albo brązowy ale raczej ten pierwszy.dodatkowo musisz podłączyć się pod klape tylną.kabelek znajdziesz pod tylnym siedzeniem za kierowcą i oczywiście pod maskę kabelek znajdziesz pod deską rozdzielczą.przerabiałem ten temat nie raz.pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2007 21:19:00 
Użytkownik

Wielkie dzięki Panowie za zainteresowanie i szczere chęci pomocy. Wziąłem się za szukanie tego kabla na sposób i znalazłem. Właściwie to dwa kable (to prawdopodobnie dlatego że auto ma tylko jedną parę drzwi ;) ) Dobrałem się do lampki w podsufitówce, następnie do lewego przedniego słupka i przewody poprowadziły mnie w pobliże dodatkowych przekaźników. Głęboko w plątaninie wiązek przewodów, przekaźników i kostek z lewej strony odnalazłem zieloną 3-pinową złączkę. I właśnie na środkowym pinie pojawia się masa w momencie kiedy choć jedne drzwi są otwarte. Od strony przyłączki (tego co wtykamy) idą 2 przewody - prawdopodobnie ze styczników drzwiowych, a od strony wtyczki (tego w co wtykamy) wychodzą już chyba 4 i idą do lampki oświetlenia wnętrza.
Gdyby ktoś potrzebował pomocy przy odnajdywaniu innych kabli potrzebnych do montażu alarmu służę pomocą ;)

Strefa czasowa: UTC + 1