.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.cze.2025 22:48:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Webasto w A6 C4 2,5tdi
PostNapisane: 05.paź.2007 16:47:09 
Użytkownik

Witam, mam webasto j.w. "fachowcy" z kilku zakładów w Warszawie nie wiedzą co jest,( ps na ul. Madziarów - Naciągacze!!!) sprawdzono dmuchawę, świecę, pompkę, sterownik i jest ok, natomiast kiedy się do silnika dmuchawy podłączy bezpośrednio napięcie, spada ono znacznie, jakby akumulator niedomagał. Koleżka powiedział, że przyczyną mogą być jakieś łożyska w silniku, które ze starości nie domagają i blokują silnik. Że wystarczy je wymienić, skasować błędy w sterowniku i powinno być ok na 95%. Mieliście już to u siebie? Gdzie mogę to zrobić? (Ps. na Powstańców Śląskich w W-wie też naciągają, krzyknęli 1000zł za wymianę silnika, nie dając gwarancji, że bedzie działać). Dzieki za pomoc, pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 05.paź.2007 21:48:36 
Klubowicz

Lokalizacja: GLIWICE Furak1:CC 900 Furak2:CIVIC 07 Furak3:BMW M3 Cabrio Moto:GSX-R 750K3
Ja mam dokładane oryginalne webasto DBW 46, które było nie sprawne i przywracałęm je do życia. Niby silnik był spalony ale wykręciłęm go i wyczyściłęm przesmarowałem podłączyłem pod aku smiga bezproblemowo(poprostu zapiekło się ze starości), miałem nawet pękniętny(że tak to szumnie nazwę) blok silnika bo dostała się woda, ale pięknie sie pospawało :peace: , nawet pompa wody była spalona, ale po kombinacjach spasowało się taką z merca :diabel: Ważne żeby kaseta sterująca była sprawna.

Postaraj się rozruszać ten silnik od dmuchawy. Ważne jest też żeby raz na miesiąć odpalić webasto, po to żeby pompka paliwa mogła sobie pocykać.

Teraz Webasto śmiga jak dzikie :diabel:

ZAPRASZAM http://www.nawydmie.com.pl

Strefa czasowa: UTC + 1