.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 12:28:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALL] Zabezpieczenie przed kradzieza
PostNapisane: 04.gru.2007 21:47:13 
Witam klubowiczow

Wypowiedzcie sie co jest dobrym zabezpieczeniem przed kradzieza naszych furakow, jakies domowe sposoby,czy dobry autoalarm,chociaz mysle ze autoalarm to nadaje sie tylko do zawarcia umowy AC, jak skuteczny jest imobilajzer, w jaki sposob gina samochody jakie maja sposoby, moze to pomoze przed lepszym zabezpieczaniem. Wydaje mi sie ze kradziesz audika nie jest taka prosta ale poprawcie mnie jesli sie myle, znalazlem na alegro pare gadzetow,co o nich sadzicie

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=273255501
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=272869803

wrzucajcie jakies ciekawe linki

Tytuł:
PostNapisane: 05.gru.2007 07:33:43 
Użytkownik

Myślę, że nikt nie udzieli ci takich porad na otwartym forum. Nikt nie wie kto czyta treści, które tu zamieszczamy więc dla bezpieczeństwa lepiej nie ujawniać co gdzie i jak. Myślę, że jak znajdzie sie chętny na auto to nie ma siły, nic go nie uchroni przed kradzieżą. Dlatego warto mieć porządny alarm, własnoręcznie zmajstrowane i ukryte odcięcie zapłonu i polisę AC w kieszeni.
Jeśli chodzi o ten moduł GPS to wydaje mi się że to kupa gówna. O ile znam systemy GPS to ta antena musi być gdzieś na wierzchu i nie sądzę by złodzieje przeoczyli coś co leży w widocznym miejscu i na dodatek miga wbudowaną diodą led.
Jeśli chodzi o odcięcie zapłonu to zmajstruj sobie takie sam. Jeśli nie jesteś z prądem za pan brat to poszukaj schematów w internecie np. na elektrodzie.

Jest A6 2,4 ALF '98
Było B4 2,0 ABK '92
Było B3 1,8 NE '89

Tytuł:
PostNapisane: 05.gru.2007 19:53:51 
--------------------------------------------------------------------------------

Dzieki MarioBeer piszac ten post bralem to pod uwage ze niechetnie bedzie sie ktos wypowiadal,poszukam w elektrodzie moze uda mi sie cos zmajstrowac.

Tytuł: Re: [ALL] Zabezpieczenie przed kradzieza
PostNapisane: 06.gru.2007 09:47:34 
Użytkownik

Kup gotową blokadę (koszt do 50zł) i porządnie zamontuj. Żadnej prowizorki, kable wplataj w oryginalne wiązki, centralkę ukryj gdzieś głęboko, a przycisk zamontuj w nietypowym miejscu. Jak odetniesz odpowiedni obwód (koniecznie już za bezpiecznikiem) to nie ma ch..a żeby ktoś odjechał w rozsądnym terminie.
Jak będziesz szukał blokady to wybieraj taką z trybem serwisowym żebyś w razie oddania samochodu do warsztatu nie musiał trąbić na prawo i lewo jak "to" się wyłącza.
pozdrawiam

Tytuł: Polecam Mechaniczne zabezpiecznie BULLOCK
PostNapisane: 07.lut.2008 09:17:46 
Użytkownik

Jesli ktoś z WAS boi się o własną furę.
Miałem kilka samochdów parkowałem w Poznaniu w Szczecinie. Ginęły mi lusterka znaczki radio a teraz mam spokój. Jeśli ktoś będzie chciał mi rąbnąć furaka to niech sie pomęczy.
Na radio radzę schowac w schowku nie kusi złodzija a jak widzi dzirę na miejsce po radiu odchodzi:D
No chyba że się jakiś złodziej uprze no to nie ma rady nawet GPS nie pomoże.
Plecam BULLOCKa masywna konstukcja waga ok 2,5kg Może posłużyć zamiast loli czy kija :D
Blokada zdobyła kilka nagród nie jest tania. Ale tata ją ma od 12 lat moja cała rodzinka kupiła i jest zadowolona a ja ponieważ nie mogłem kupić w końcu znalazłem dystrybutora i w polsce.
Zajrzyjcie na www. bullock.com.pl

Strefa czasowa: UTC + 1