Jesli masz wystarczajaco miejsca zeby wysunac silnik wraz z wirnikiem dmuchawy to nie musisz wyciagac wszystkiego. Zacznij od sciagniecia tego zegera. Silnik jest wsadzony na wcisk i zabezpieczony pierscieniem. Po jego zdjeciu powinien dac sie wyciagnac w strone wirnika. Nie widac za wiele na tym pierwszym zdjeciu. Nie wiem czy tam nie ma jakiegos takiego pierscienia. ktory bedzie blokowal wirnik dmuchawy. Jesli jest to go odkrec. U mnie trzymal sie on na 3 srubkach. Niestety mam klime i nie dalo sie go wykrecic bez wyjmowania clej dmuchawy (z nagrzewnica). U ciebie powinno sie dac. Szkoda ze zaczales od wyciagania calosci, bo teraz prawdopodobnie i tak bedziesz musial jednak wszystko wyjac zeby to dobrze uszczelnic. Jest ona osadzona na kleju czy silikonie. Moze gdzies ten klej jeszcze trzyma? Tak jak djakdawid pisze sprawdz czy w srodku poodlaczales wszystkie rury od nawiewow. Najlepiej jakbys mial jakiegos pomocnika, ktory bedzie od srodka patrzyl gdzie sie blokuje gdy ty bedziesz ciagnal dmuchawe do gory. Tez mialem problem z jej wyciagnieciem w C3, ale jakos wyszla

U mnie blokowala sie o podszybie.
U mnie te dziwne dzwieki powodowaly konczace sie szczotki. Silnik nie pracowal plynnie lecz przerywal i iskrzyl na szczotkch. Po wymianie szczotek wszystko ucichlo i dziala jak nalezy. Nawet jesli to nie szczotki to od razu je wymien, bo i tak pewnie za jakis czas sie skonzca i bedziesz musial znowu wyciagac silnik. Za nowe szczotki zaplacilem kilkanascie zl, wiec to ni emajatek

Sprawdz czy wirnik dmuchawy gdzies nie oceiara o obudowe. WD40 to nie rozwiazanie. Wirnik nigdzie nie moze ocierac.