.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 22:16:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4]zegar predkosci i klimatronik - dziwne problemy
PostNapisane: 02.mar.2008 01:20:16 
Użytkownik

witam wszystkich, od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem A6 C4 2,6 i po kilku dniach uzytkowania mam juz pewne problemy, nie dzialalo podswietlenie licznika przejechanych km i tem. zew. , wyjalem zwgary i wymienilem zaroweczki i bylo oki ale po kilku dniach przestal chodzic mi predkosciomierz no i oczywiscie nie nabija mi przejechanych kilometrow (co mnie trochw zlosci bo potrzebuje tego do gazu - nie wiem ile przejechalem), czytalem cos o zimnych lutach czy to mozliwe?
a moze poprostu co podpiolem niedbale a moze wogole nie w zegarach problem?

to jedno a dugie, dziwnie zachowuje sie klimatronik, jak jest zimno to przez jakis czas nie dzialaja mi niektore przyciski na klimatroniku tzn nie moge zwiekszyc temperatury i nie moge zmniejszyc obrotow wiatraka, dziwne nie? te przyciski sa ze soba sasiadujace, ale po kilku minutach ja zrobi sie w samochodzie cieplo to wszystkie przyciski dzialaja na dotyk, o co chodzi?

pomocy

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2008 08:29:22 
Użytkownik

W przypadku zegarow to tak jak sam przypuszczasz - najprawdopodobniej cos poruszyles - albo wtyczka zle kontaktuje, albo co bardziej prawdopodobne jakis zimny lut. Wyciagnij jeszcze raz zegary i przelutuj wszystkie luty na plytce zegarow. Szczegolnie te przy wtyczkach.

Jesli chodzi o klimatronik, to najprawdopodobniej tez zimny lut, lub ktos myl czyms tapicerke i troche tego srodka dostalo sie pod przyciski i nie zawsze chca laczyc.

http://www.audi200.cba.pl/forum

Strefa czasowa: UTC + 1