.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 22:13:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5] Demontaż tapicerki (bagażnik - deska rozdzielcza).
PostNapisane: 27.lut.2008 21:47:14 
Użytkownik

Mam nadzieje że nie było takiego tematu. :) Ja bynajmniej nic takiego nie moglem sie doszukac.
Chcialem sie dowiedziec w jaki sposob moge poprowadzic kabel z bagaznika [konkretnie z dachu od CB] do deski rozdzielczej. Chodzi mi głównie jak sie te wszystkie plastiki, tapicerke rozkreca począwszy od bagaznika i skonczywszy na slupku przednim przy kierownicy.
Jak myslicie...? Lepiej będzie puścić ten kabel w tapicerce w dachu [nad drzwiami] czy dolem zaczynając od nadkola i pod drzwiami....?
Pytam sie bo nie chce niczego połamać i nie mam pojęcia za co sie zabrac w 1 kolejnosci. Probowalem juz ale zaden plastik nie chce mi sie poddac... :/ Jestem w zupełnej kropce...
A jeśli nie wiecie to bylbym wdzieczny za pomoc w szukaniu wiadomosci na ten temat... jakies linki czy cos... Ja jak dotąd nie znalazlem nic o audi :|

Coupé Quattro B3 2.2T MC+++
:diabel:
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2008 21:55:59 
Klubowicz

Było o tym. Kabel dołem ma iśc.
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=62041
Zajedź jutro do mnie to damy rade :D

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2008 22:18:07 
Klubowicz

Bana... normalnie bana powinienem dać :peace: W ostatnim tygodniu chyba ze 3 razy podawałem tego linka... Jak masz jakieś pytania to wal - podpowiem tylko, że w Avancie polecam wykręcić podłogę bagażnika i zdjąć lewy boczek (uważając na gniazdo 12V) i tamtędy puścić - ja przy najbliższej okazji poprawię swój montaż bo tak jak jest to jest zbyt druciarsko :diabel:

Górą nie puszczaj - tam jest kurtyna (AIRBAG) i dużo więcej pracy by Cię czekało... bo i znacznie więcej do rozbierania...

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2008 22:38:27 
Klubowicz

Ja nie wykręcałem podłogi bagażnika tylko kabel poszedł boczkiem tam gdzie zmieniarka, klucze ,potem pas i wyszadł koło tylnej kanapy.

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2008 22:42:51 
Klubowicz

lenoks napisał(a):
Ja nie wykręcałem podłogi bagażnika tylko kabel poszedł boczkiem tam gdzie zmieniarka, klucze ,potem pas i wyszadł koło tylnej kanapy.

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie tam jest w cholerę kabli więc wypada zdjąć boczek... a żeby go zdjąć to trzeba wytargać podłogę (raptem 11 wkrętów).

Zaraz spróbuję uzupełnić swój temat o CB...

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2008 22:52:05 
Klubowicz

GrzesB napisał(a):
lenoks napisał(a):

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie tam jest w cholerę kabli więc wypada zdjąć boczek... a żeby go zdjąć to trzeba wytargać podłogę (raptem 11 wkrętów).

Zaraz spróbuję uzupełnić swój temat o CB...

U mnie obyło się bez rozkręcania boczka a pomocny okazał się metrowy drucik. Kabli też mam tam trochę bo jeszcze siedzi tam navi :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2008 22:56:38 
Użytkownik

lenoks napisał(a):

No tak... ten tutorial jest spoksik... Tylko ze nie ma tego co mnie najbardziej interesuje... W jaki sposób są mocowane te progi i przedni słupek... Nie chce niczego schrzanić... :|
A jak puszcze tam nadkolem gdzie zmieniarka to złapie gdzies kabel przy tylnej kanapie...?
GrzesB... Jedno mnie dziwi... Próbowalem tam poscic kabel przy tylnej lampie... Ale wtedy kabel wchodzi w srodek lampy a nie w nadkole...
Jak sie z tym uporam to zrobie w trakcie roboty pare fotek to dorzucisz do swojego tutorialu :peace:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2008 23:03:18 
Klubowicz

Kris0181 napisał(a):
lenoks napisał(a):

No tak... ten tutorial jest spoksik... Tylko ze nie ma tego co mnie najbardziej interesuje... W jaki sposób są mocowane te progi i przedni słupek... Nie chce niczego schrzanić... :|
A jak puszcze tam nadkolem gdzie zmieniarka to złapie gdzies kabel przy tylnej kanapie...?
GrzesB... Jedno mnie dziwi... Próbowalem tam poscic kabel przy tylnej lampie... Ale wtedy kabel wchodzi w srodek lampy a nie w nadkole...
Jak sie z tym uporam to zrobie w trakcie roboty pare fotek to dorzucisz do swojego tutorialu :peace:

Zaraz dorzucę do mojego wątku kilka fotek co i jak porozbierać - progi są na wcisk więc spoko - nic nie połamiesz- plastik jest wytrzymały.

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2008 23:28:41 
Klubowicz

No już coś tam jest - więcej nie zrobię bo spać mi chce :):

Jakby coś to pytaj - mam nadzieję, że z półką pod nogami kierowcy dasz sobie radę :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2008 23:32:30 
Użytkownik

Z półką tak.. :) już ją przerabiałem.
A jeszcze małe pytanko... Gdzie się podpiąć pod akumulator....? Nie chce do zapalniczki tylko prosto do zasilania....

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2008 23:38:54 
Klubowicz

Kris0181 napisał(a):
Z półką tak.. :) już ją przerabiałem.
A jeszcze małe pytanko... Gdzie się podpiąć pod akumulator....? Nie chce do zapalniczki tylko prosto do zasilania....

Zaraz za radiem (jeśli będziesz miał montowane tak samo jak ja) masz pełny panel bezpieczników, przekaźników i miliony kabelków - znajdź gruby czerwony a masę do karoserii (jest fabryczne połączenie).

Zostaw bezpiecznik który jest na kablu od radia, a jeśli nie ma go tam fabrycznie to zrób max. 2A - mi się przydał jak zrobiło się zwarcie w kablu od gruchy...

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2008 23:42:47 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Zaraz za radiem (jeśli będziesz miał montowane tak samo jak ja) masz pełny panel bezpieczników, przekaźników i miliony kabelków - znajdź gruby czerwony a masę do karoserii (jest fabryczne połączenie).

Zostaw bezpiecznik który jest na kablu od radia, a jeśli nie ma go tam fabrycznie to zrób max. 2A - mi się przydał jak zrobiło się zwarcie w kablu od gruchy...

No wlasnie tam jest tyle tych kabli itp ze dostalem oczopląsu :): Dlatego pytałem gdzie podlaczyc co by czegos nie zfajczyc...
Teraz juz powinienem wszystko wiedziec :peace:
Dziękować ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 06.mar.2008 19:32:40 
Użytkownik

Witam. Podepne sie pod temat, bo nie chce zakladac nowego. Czy któryś z Klubowiczów ciagnał kabel dalej, a mianowicie do akumulatora?? Prosze o odpowiedzi, bo czeka minie podlaczenia wzmacniacza, a droge do konsoli juz znam, tylko dalej, a po co cos przy okazji zniszczyc.
Fotostory mile widziane :diabel: .
Pozdro

Strefa czasowa: UTC + 1