.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.cze.2025 05:26:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4 2.5 TDI AEL '97] Podłączenie Webasto
PostNapisane: 06.kwi.2008 19:06:43 
Użytkownik

Witam wszystkich Forumowiczów.

Postanowiłem założyc nowy wątek, ponieważ, po całoniedzielnym poszukiwaniu na forum, odpowiedzi na dręczące mnie pytania nie znalazłem :|
Mam zamiar do w/wym autka dorzucić ogrzewanie postojowe mokre (skłaniam się ku Hydronic'owi produkcji Ebera), ale do rezania przygotowuję się najpierw od strony teoretycznej :D

Do wyboru jest kilka mocy urządzenia, m.in. 3kW, 4kW, 5kW. Czy ma ktoś już wyrobione zdanie, jak agregat mocy 3kW zachowuje się przy, na przykład, 15-sto stopniowym mrozie?

Ale pytanie najważniejsze: sterownik silnika ma wyjście do sterownika ogrzewacza/dogrzewacza (pin nr 27, oznaczony jako Auxiliary Heater Control Module, biały przewód, dane z Autodaty). W jakich sytuacjach sterownik silnika obsługuje to wyjście (a może wejście?? chociaż ja zakładam, że to wyjście ;) ), jaki potencjał się tam pojawia, jaka jest obciążalność tego pin'u i czy trzeba coś uaktywniać VAGiem (jak np. tempomat)??. Biorę również pod uwagę to, że może to być transmisja, coś a'la 1-wire, ale w tym roczniku to chyba mało prawdopodobne. Może ten przewód wychodzi gdzieś wiązką pod kierownicę albo w okolicach tunelu ??

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1