Witam wszystkich Forumowiczów.
Postanowiłem założyc nowy wątek, ponieważ, po całoniedzielnym poszukiwaniu na forum, odpowiedzi na dręczące mnie pytania nie znalazłem
Mam zamiar do w/wym autka dorzucić ogrzewanie postojowe mokre (skłaniam się ku Hydronic'owi produkcji Ebera), ale do rezania przygotowuję się najpierw od strony teoretycznej
Do wyboru jest kilka mocy urządzenia, m.in. 3kW, 4kW, 5kW. Czy ma ktoś już wyrobione zdanie, jak agregat mocy 3kW zachowuje się przy, na przykład, 15-sto stopniowym mrozie?
Ale pytanie najważniejsze: sterownik silnika ma wyjście do sterownika ogrzewacza/dogrzewacza (pin nr 27, oznaczony jako Auxiliary Heater Control Module, biały przewód, dane z Autodaty). W jakich sytuacjach sterownik silnika obsługuje to wyjście (a może wejście?? chociaż ja zakładam, że to wyjście

), jaki potencjał się tam pojawia, jaka jest obciążalność tego pin'u i czy trzeba coś uaktywniać VAGiem (jak np. tempomat)??. Biorę również pod uwagę to, że może to być transmisja, coś a'la 1-wire, ale w tym roczniku to chyba mało prawdopodobne. Może ten przewód wychodzi gdzieś wiązką pod kierownicę albo w okolicach tunelu ??
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
Pozdrawiam