.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.cze.2025 14:35:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [100 C4 ALL] Woda w aucie!!!
PostNapisane: 16.kwi.2008 11:20:11 
Użytkownik

Auto: Allroad
Tak jak w temacie mam problem z wodą w aucie. W chwili obecnej mam wywalone z auta dywanik i zlokalizowałem miejsce gdzie wlatuje woda do samej kabiny, mam natomiast problem z lokalizacją wyzej. Woda przedoataje się z dwóch stron; jedna od kierowcy ijedna od pasażera, tuż po deską na bocznej ścianie powyżej mocowania kabli do nadwozia (masa) znajdują się okrągłe zaślepki (ok 6 cm średnicy) i z pod nich właśnie ciekło. Po ich wyjęciu okazało się że zcieka jagby z góry, w otworze widać węże od szyber dachu które są drożne. Rozebrałem słupki i są suche, sprawdziłem pdszybie pod maską i w miejscu wycieraczek jest sucho kanaliki odprowadzające wode drożne.
Troche to wygląda jakby ciekło z łączenia błotników z kastą. Nie wiem jak dostać się do tej przestrzeni między kabiną a zewnętrzną blachą.
Proszę o pomoc i jakieś sugestie...

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2008 13:16:24 
Użytkownik

Jeżeli masz klimę w samochodzie to powinieneś mieć mokro pod autem. Jeżeli masz klimę i masz sucho pod autem to znaczy, że masz zapchane wężę od klimy odprowadzające wodę i wszystko leci do środka. Miałem tak u siebie w Allroad.
Coś jeszcze słyszałem, że może cieknąć spod szyby przedniej - gdzieś to było opisane na forum.

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2008 15:07:16 
Użytkownik

Auto: C5 X7
Też mi ciekła woda na te zaślepki i jak się okazało woda leciała z łączenia blach powyżej a przedostawała się od strony podszybia poprzez te łączenia. Kauczuk i udrożnienie spływu podszybia załatwiło sprawę :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2008 17:54:30 
Użytkownik

jak nie masz klimy to masz aku pod maską na podszybiu i mogła jedna stopka sie wcisnac do srodka auta i tamtedy cieknie. Lub zapchane odpływy z podszybia tez mogą zatrzymywac wode która póżniej idzie przez nagrzewnice do auta. Ale wtedy jak dasz cieplo to paruje.

Tytuł:
PostNapisane: 16.kwi.2008 22:06:04 
Użytkownik

Mam klime jednak cieknie woda deszczowa a nie od klimy (wczoraj padało i pojawiła się woda a auto od niedzieli nie używane). Odpływy pod maską są drożne i woda praktycznie od razu zlatuje miejsce gdzie jest nawiew jest suchuteńki, mam wrazenie że Mjasiek jest najbliżej... proszę o więcej szczegółów jaki kauczuk i dokładnie w którym miejscu uszczelniałeś?

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2008 11:29:40 
Użytkownik

Dzisiaj udało mi sie zlokalizować przeciek po stronie kierowcy (podejzewam że od pasażera jest tego samego rodzaju) a mianowicie cieknie łączenie blach na podszybiy obok otworu spustowego (sic!) uszczelniłem od zewnątrz i od środka i za chwilke jade do pracy (na razie pada więc jak będzie sucho po powrocie to mamy zwycięstwo :d ) Mam nadzieje że więcej przecieków nie ma...

Tytuł:
PostNapisane: 17.kwi.2008 11:36:43 
Użytkownik

Kurka wodna - PRZECIEKI - normalnie jak w łodzi podwodnej :-)

Strefa czasowa: UTC + 1