.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.cze.2025 02:56:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5 Avant] Pas bezpieczeństwa.
PostNapisane: 18.maja.2008 21:11:45 
Użytkownik

Witam

Mam problem ze środkowym pasem bezpieczeństwa z tyłu (tym w oparciu siedzenia). Otóż poprzedni właściciel, z bliżej nieznanych mi powodów, postanowił z trzy-punktowych pasów zrobić dwu-punktowe i zwyczajnie uciął pas tak, że pozostała z niego tylko biodrowa część, a reszta zwinęła się do bębna. :wpale: Jakoś mi to wcześniej nie przeszkadzało, ale teraz wolałbym zrobić z tym porządek.

Jedyną formą naprawy takiego uszkodzenia wydaje się wymiana całego pasa, ale mam pewien problem: jak dobrać się do bębna pasa schowanego w oparciu? Nie widać tam żadnych śrubek na zewnątrz,a nie chce niszczyć tapicerki, dlatego wole zapytać.

I drugie pytanie: czy ten środkowy pas jest inny, czy taki sam jak prawy bądź lewy z tyłu (takie łatwiej znaleźć na allegro)? Jeśli jest inny to jaki powinien być (C5 Avant sprzed faceliftingu)

Myśle, że warto zadbać o tą sprawę, bo wozić pięć osób to trochę strach, ze względu na ten biodrowy pas. Z góry dziękuje za podpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 19:29:33 
Użytkownik

Naprawdę nikt nie ma choćby cienia pomysłu jak się do tego dobrać?

Tytuł:
PostNapisane: 19.maja.2008 22:13:28 
Użytkownik

Nic tylko gratulowac poprzedniego właściciela popatrz czy czasem czegoś jeszcze nie zminimalizował :D Z tego co pamiętam są nawinięte na bęben a bęben umocowany na grubej śrubie ,środkowego z tyłu nie rozkręcałem ale przy wszystkich innych nie było problemu. Jaki masz ten fotel? W razie czego gdyby pasowało mogę tanio odsprzedac całe sprawne oparcie do kombi 99 rok lub sam tylny środkowy pas bezpieczeństwa.
http://poznan.gumtree.pl/c-Samochody-Sp ... dZ49057350

Tytuł:
PostNapisane: 20.maja.2008 23:58:50 
Użytkownik

Siedzenia w moim avancie są Recaro, ale wydają się być analogiczne do tych z Twoich zdjęć. Jeśli w siedzeniu które masz na sprzedaż jest środkowy pas i dasz radę go wymontować to byłbym zainteresowany.

Proszę spróbuj go wyjąć. Napisz mi na PW jak to zrobiłeś i ile byś za niego chciał, bo chętnie bym go kupił.

Dziękuje za odzew :) Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1