Mam problem z klimatyzacją w moim A8, problem zdaje sie prozaiczny ale...nie mam już siły do mechaników, pseudo znawców a suma wydatków też już przysparza mi bólu głowy..
Dodam że miałem już kilka samochodów i w żadnym tak nie było...
Proszę o informację jak szybko i jak mono zaczyna wam chłodzić klima?? (wiem, wiem inne posty...) ale u mnie jest dramat pomijam że gdy jestem na trasie w samochodzie robi się chłodno po 40 minutach...wiatrak chodzi na maksa...nie mam co nawet marzyć że przejadę odcinek np 10 km i nie wyjdę spocony z samochodu z klimą...
Gdy wychodzę z samochodu "coś" dziwnie syczy ( wiem, wiem inne posty - i faktycznie to co wyczytałem może to wyrównywanie płynu czy ciśnienia...)
Wymieniłem skraplacz , była czyszczona odgrzybiana uzupełniany płyn i dalej jest to samo..
Zastanawiam się. już...może ja jestem mało inteligenty chociaż ogólna opinia jest rażąco inna, czy ktoś może łopatologicznie wytłumaczyć mi jak ustawić chłodzenie na panelu aby było najbardziej efektywne...??? ( dodam że nie interesują mnie książkowe cytaty..)
W samochodzie który niestety nie cieszył sie najlepszą ogólna opinia jakim jest np Fiat Stilo zimno w samochodzie było chłodno po 3 - 4 minutach, a bardzo zimno po 10.
Co jeszcze zrobić.......................????
Dziękuję
http://images33.fotosik.pl/275/59f9d8bf4e83f8b5.jpg[/img]