.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 04:06:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: a6 c5 szyby nie opuszczają się
PostNapisane: 02.sie.2008 19:43:43 
Użytkownik

witam,
jadąc dzisiaj opusciłem szybkę od strony kierowcy i nie mogłem zamknąć - najpierw zamknęły się na ok.3/4 i z powrotem opuściły sie do samego końca. Od tego czasu podniosą się na 1 cm i opuszczą. Co może być tego przyczną? Znalazłem wątek o ślizgu szyby. Czy szukać przyczyny w ślizgu ? Ponadto nie mogę otworzyć szyby od strony pasażera z panelu, mogę tylko zamknąć - słychać "tykanie" czyli styk załącza tylko szyba nie opuszcza się. Czy przyczyna jest ta sama co w przypadku szyby kierowcy? dzięki za podpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2008 21:02:36 
Użytkownik

u mnie urwala sie wczoraj linka :|

tyle ze w 2 autach seicento 900 + a6 1.9TDi :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.sie.2008 23:26:20 
Użytkownik

Jeśli chodzi o szybkę od strony kierowcy ta na 99% ten ślizg. Kupisz taki za 30-40 zł na allegro ( tzn dwa bo w kąplecie są dwie sztuki) i co dośc nietypowe te z allegro są lepsze jakościowo, ponieważ w środku są stalowe. Przerabiałem ten temat u siebie i miałem takie same objawy. Niejedna osoba na tym forum pewnie tez miała z tym problemy, bo z tego co mi wiadomo to jedna z niewielu wad naszych autek... Jeśli zaś chdzi o tą drugą szybkę to niewiem trzebaby było sprsawdzic.... :)

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2008 10:21:57 
Użytkownik

Przerabiałem to samo.Kup sobie kolego smar silikonowy w sprayu i napryskaj go solidnie w ramke gdzie porusza się szyba-zadziała.W rowkach zbiera się kurz i gdy dostanie trochę wilgoci to się blokuje.U mnie działa już ponad rok.

Tytuł:
PostNapisane: 03.sie.2008 12:53:23 
Użytkownik

Marko 1941 napisał(a):
Przerabiałem to samo.Kup sobie kolego smar silikonowy w sprayu i napryskaj go solidnie w ramke gdzie porusza się szyba-zadziała.W rowkach zbiera się kurz i gdy dostanie trochę wilgoci to się blokuje.U mnie działa już ponad rok.

najpierw rozkręcę i obejrzę ślizg, jężeli moje "fachowe" zidentyfikuje ubytek w ślizgu to zamówię nowy i oczywiście opsikam wszystko dokładnie :) dzięki za diagnozę - mam nadzieję, że będzie prawidłowa :D

Strefa czasowa: UTC + 1