.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 20:31:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: audio w audi a6
PostNapisane: 28.sie.2008 12:47:38 
Użytkownik

witam. Mam problem z audio w audi a6 1.9 tdi 2001r. otóż nie graja mi tylne głośniki i subwoofer radio jest sprawne bo brałęm je do innego audi i chodziło elegancko, wiec co to moze byc? jest jakis bezpeicznik na subwooferze? Wtyczka do radia wydaje się być dobra. proszę o pomoc. Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2008 17:09:51 
Użytkownik

Witamy się w dziale NEWBIE

Jeśli masz fabryczne radio, to pewnie wymaga przekodowania Vagiem, a jesli masz radio dokładane to musisz kupić adapter, bo głośniki z tyłu są aktywne...

Więcej dowiesz się z szukajki, bo ten temat był milion razy poruszany i został dogłębnie przeanalizowany na wszystkie możliwe sposoby :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.sie.2008 20:38:13 
Użytkownik

Witam
Mam ten sam problem, na ta chwilę wiem że aby tylne głośniki działały musisz mieć działający subwoofer, na pewno tam jest problem.
Mój przypadek jest trochę inny , poprostu przed zakupem przeze mnie a6 sprzedawca odciął kable od suba, a samo urządzenie zdemontował. Na tą chwilę czekam na info od użytkowników forum na temat schematu instalacji audio a następnie kupuję używanego suba na allegro koszt ok 150 zł.
pozdr
Tomek

Tytuł:
PostNapisane: 29.sie.2008 07:46:17 
Użytkownik

ale u mnie chodziło tylko teraz coś nie działa i nie wie czy to tak jak kolego pisał przekodować radio czy moze jest jakis bezpiecznik na subwooferze

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2008 15:38:26 
Użytkownik

jednak przekodowanie nic nie da bo bralem miernikiem na ta kostke od tłu i nic nie pokazuje tak jak by obwodu nie bylo jest jakis bezpiecznik na subwoferze ktory moze byc spalony i nie ma obwoodu pradu?

Strefa czasowa: UTC + 1