.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.cze.2025 10:36:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4] Radio na kasety "Gamma"
PostNapisane: 23.paź.2008 14:49:58 
Użytkownik

Witam jestem tutaj nowy i korzystałem z szukajki ale kazdy w postach i tematach opisuje cos o wzmacniaczach i podaje jakies schematy jak podłaczyc odtwarzacz mp3 zeby grały równiez głosniki z tyłu..

Moje pytanie jest proste i chciałbym prosta odpowiedz.
Posiadam w swoim A6 c4 avant takie o to radio http://www.allegro.pl/item465949047_ory ... a6_a8.html i z przodu wszystko ładnie gra a z tyłu tylko soprany działaja
Jaka moze byc tego przyczyna??(orginalne radio) :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 23.paź.2008 16:59:41 
Użytkownik

Na 99% ułamały się kabelki od wzmacniacza do cewki głośnika - przy samej sewce (sygnał do wzmacniaczyków DOCHODZI oraz one pracują prawidłowo, skoro grają sopraniki ). W tym rozwiązaniu z tyłu są tzw. głośniki aktywne czyli mające swoje własne wzmacniacze. Słowem musisz zdjąć tapicerkę drzwi i toto obejrzeć. Najciekawsze jest to, że sygnał do owych wzmacniaczy słany jest kablem NIEEKRANOWANYM!!!!! Paranoiczne rozwiązanie + bardzo lipne głośniki NOKIA. Choć niektórzy ten szajs chwalą (bardzo proszę nie mylić z systemem BOSE (ciekawi mnie czy choć BOSE dale sygnał na tyły w kabelku ekranowanym?).

Strefa czasowa: UTC + 1