.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.cze.2025 06:12:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [b5 2.6 ABC 96r AVANT] Wymiana immobilajzera i kluczyków
PostNapisane: 12.gru.2008 10:16:13 
Użytkownik

Witam

Mam maly problemik zgubilem komplet kluczyków i zostal tylko kluczyk serwisowy, mam mozliwosc dostac za darmo z angola z identyczna buda i silnikiem tylko ze bez gazu (moj jest zagazowany) caly komplet kluczy z wkladkami i stacyjka mam ochote przelozyc wszystko (moja stacyjka juz nieraz nie odbija) i w zwiazku z ta przekladka mam pytanie czy jest mozliwosc przeprogramowania immobilajzera tego nowego kompletu kluczyków a jezeli nie to co jeszcze wziasc z tego drugiego autka aby obeszlo sie bez programowania !!
(a moze tez mozna zaprogramowac nowe immo pod nowy kmplet kluczy ??) np komputer itp. chce zrobic wymiane poniewaz boje sie ze moze autko mi odjedzie z garazyku :)

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2008 23:59:45 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B7
Ogólnie jest jest tak, że transpondery immobilisera (na allegro za klika zł...) wprogramujesz VAG-iem bez problemu jeśli znasz kod PIN immo swego auta. Same groty dorobisz mechanicznie w prawie każdym punkcie dorabiania kluczy. Piloty zdalnego sterowania też wgrasz bez problemu do centralki swego auta. Sam problem tkwi w kodzie PIN immo samochodu... mogą Ci go odczytać w ASO lub w punkcie profesjonalnego dorabiania kluczy. Jak znasz immo to masz problem z głowy.....

EDIT:
Stacyjkę możesz przewalić i wkładki zamków też.... mechanicznie będzie działać ale musisz wgrać nowe transpondery immo do auta i nowe piloty zdalnego sterowania.

Audi A4 B7 S-Line '06 2.0TDi (BRE)

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2008 11:12:48 
Użytkownik

jest problemik poniewaz nie znam pinu, ale na allegro znalazlem za 200 zeta stacyjka z kluczykiem + modol immo z plastikowym kluczykiemi chyba pin jest na przywieszce takze wszystko w jednym :) a do adaptacji ecu z immo kupilem juz obd2 jutro gielda i po weekendzie zabawa

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2008 20:37:28 
Użytkownik

A czy od tego angola nie ma jeszcze puszki immo do kompletu? Jak by była to tylko zmieniasz wkładki+puszkę immo oraz robisz adaptację immo i powinno auto odpalać. Do adaptacji nie potrzeba pinu.

Strefa czasowa: UTC + 1