makaon napisał(a):
oj Kolego dałeś mi te dane , których BARDZO poszukiwałem! To proste żeby "skasować"inspekcje musisz wpisać nie 0, bo to oznacza właśnie że będzie wyświetlany komunika OEL albo IN1, a właśnie konkretne wartości.W górnym okienku dajesz READ, a w dolnym wpisujesz wartość, potem TEST a jak przyjmie(wyswieyli z prawej strony dajesz SAVE. W IN2 wpisz soboe 72 i daj test a potem save. Skąd masz tą instrukcję? Dzięki Ci za nią!! A ha nie wymieniaj olejku co 15tkm, to niezdrowe!!!
Koledzy co do połaczenia z licznikiem to spróbujcie mego "sposobu", u mnie na 2 autach zadziałało a mam przejściówkę z USB na COM :
Cytuj:
Szczegóły są trochę dziwne, bo połaczenie z licznikiem przy pomocy mego interfejsu to istny horror. Zacznę od tego że laptop (na przejściówce usb-com, które de facto działała w łaczeniu się z silnikiem idealnie!!) nie łaczy się z licznikiem! Więc trochę wkarwiony zaczęłem myśleć i podłączyłem stacjoinarnego blaszaka i ...znowu kupa, nic . Ale pojawiła się jaskółka w postaci numeru modułu na VAGU, chwilka myśleniaVAGa i komunikat: "Too many errors with conection". A ha myślę tu cię mam. Ale nic nie wskórałem, ciągle błedy, aż przypadkowo w czasie próby połaczenia zmieniłem jakiś parametr COMA i...połączył się! Przekodowałem w "recode" na 00050, wbiłem jakieś wartości w inspekcje(nie mam już wnerwiającego "IN 2") i tyle. Dziś żeby było śmieszniej łączyłem się z szafą u kolesia (MINI CHECK taki jaki miałem wcześniej i też nie dało się z nim połączyć) i po zastosowaniu ww."sposobu"połaczyłem się z licznikiem i pokasowałem mu inspekcje.(...) A tak całkiem na pocieszenie, jak tylko kupiłem auto, to jeszcze nie miałem VAGA, więc uderzyłem do kolesia mającego legalnego VAGA(5 cośtam) i moduł jakiś dobry na usb i ...też nie dał rady wejść w licznik.
Co do tych danych to sa na forum w kilku miejscach

ale ja mam je z innego źródła

Trochę za późno mi dałeś dane na IN2 bo się wnerwiłem i za jednym klikiem skasowałem VWToolem

ale dobrze wiedzieć. Co do wymiany oleju to już mój nie pierwszy samochód, poza tym trzecia V6 jeśli tam można powiedzieć i olej zawsze zmieniam co 10 tys i tylko na motul
Ja mam kabelek na OBD2 ale trzy wsuwki w trzy piny i mam obd1

wystarczy (+), (-) i ( k)