Witam!
Przede wszystkim odczytaj dokładnie jakie masz zamontowane ogrzewanie postojowe. Z tego co wiem (tak mam też u siebie) w Audi od zawsze montowane były urzadzenia marki Webasto TermoTop Z/C w dwóch typach zaleznie czy do benzyny czy diesla.
W tych urzadzeniach nie ma świecy żarowej a jest tzw knot żarowy który spełnia dokładnie tą samą funkcję. Knot żarowy jest zamontowany bezposrednio w samym webasto i aby sie do niego dostać musisz niestety zdemontować urządzenie.
Tak powinno wygladać u Ciebie samo webasto (zdjiecie pogladowe bo chodzi tylko o krztałt a nie o oznaczenia):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5553fbd08f492a19.html
A tak wyglada sam knot zarowy znajdujacy sie w komorze spalania (ten mały precik znajdujacy sie na samym dokle):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1919e9c0cd666a07.html
Jak masz VAGa to samemu mozesz sobie zdiagnowować co Ci padło w webasto. Ja ostatnio naprawiałem u siebie webasto, bo miałem walniety czujnik temperatury który jest zamontowny w samej elektronice tego urzadzenia. Rozgryzalem to wszystko przez 3 miesiace, ale naprawilem samemu za 400zł bo tyle mnie wyniosło wyjecie i zalozenie później webasta (trzeba wyjąć przedni zderzak i dolną oslonę silnika aby się tam dostać - jest przy tym troche roboty) - resztę robiłem sam.
Przymierzam się do napisania krótkiego opisu jak diagnozwoawć i naprawiać webasto w Audi bo serwisy nawet za niewielką pierdułkę kasują grube tysiace PLN - ale do tego potrzebuję troche wolnego czasu. Napewno do przyszłego sezonu zimowego pojawi się to już na forum dokładny opis co i jak
Jezeli jesteś pewien ze padł Ci knot żadowy to możesz go kupić tanio z urzywek. Takie same knoty są w wersjach bezynowych i ON i nie jest to droga sprawa. Knoty te wytrzymiją jednak do 1500 cykli załączania, więc moim zdaniem w twoim przypadku jest mało prawdopodobne ze jest uszkodzony bo masz stosunkowo młode auto, a wiec być moze jest poprostu jest zasyfiony złogami.
Knot żarowy znajduje się w komorze spalania bezposrednio za taką metakową siateczką na które podawane jest paliwo (widać to na drugim zdjięciu). Bardzo często na tej siatce w wyniku spalania odkladają się kamienie (tzw złogi) Jezeli te złogi zasyfią Ci całość tej siateczki to paliwo nie przedostaje się dalej do knota i nie nastepuje proces zapalenia. Tak samo moze być jezeli sam knot żadowy jest zasyfiony tymi złogami co skutkuje takimi samymi objawami jak u Ciebie - może wystarczy poprostu wszystko w środku przeczyścić i bedzie OK.
W kazdym bać razie tak na odległość i bez doagnozy VAGiem nic więcej Ci nie pomogę... Poczekaj spokojnie na mój opis bo zima się juz konczy a i tak nie bedziesz zaraz korzystał z webasta...
pzdr