Az milo popatrzec jak pieknie rozwinela sie dyskusja w tym watku , solidarnie wszyscy zaczeli dazyc do konkretnych rozwiazan, DZIEKUJE i oby tak dalej , moim zdaniem pozytywna zmiana
DKG napisał(a):
Zassałem to iso, o którym pisałem wyżej, wypaliłem CD i zainstalowałem u znajomego w Aucie w MMI z wersją SW 51.5.0 Śmiga. Szybko i prosto, a w dodatku bez kabla i fachowej wiedzy

Dzieki za pomoc
U mnie niestety objaw inny ... przy aktualizacji tego pojedynczego screena przez CAR+SETUP wywala mi po uruchomieniu bootloadera jakis blad pliku metainfo ... ze nie jest kompletny

jakby sqmalo ze to tylko ten jeden screen, wyrzuca plytke ze zmieniarki i pozostaje przy bootloaderze ... nie pozwalajac na aktualizacje z tej plytki ( sprawdzalem tylko przez CAR+SETUP )
Kobra7 napisał(a):
Mam jeden taki sterownik u siebie, który zachowuję się tak jak w zostało to opisane w pierwszym poście. Jest możliwość usunięcia tego, ale musiałbym mieć ten moduł u siebie.
Sterownik okazal sie ok

poprostu w poprzednim sofcie nie wiem czy to byl 0500 czy 1200 screen byl tylko jeden screen wyswietlany przy kodowaniu "0" pozostale byly tzw Engineering sample , czyli pojdejrzewam ze w "tamtych czasach" pozostale obrazki w sofcie byly jeszcze w fazie projektowania ...

Kobra7 napisał(a):
Tym softem ładujesz tylko jeden screen, lepiej wymusić ładowanie i załadować screeny z orginalnej płyty, potrwa to niewiele dłużej, a będzie pewniejsze.
Wymuszenie aktualizacji tylko samych Screenow w MMI_HI z pelnego Firmware 5150 rozwiazalo problem calkowicie

... poniewaz bez kabelka , trzeba bylo to zrobic przez CAR+RETURN - (w Car+Setup nie mozna , albo nie umiem wybrac opcji do updateu).
Aktualnie sa wszystkie dostepne 1, 2 , 3 i 4

)
Co ciekawe jest to caly czas ta sama plytka z softem co w pierwszym poscie , przy tych pierwszych updatach softu ktore robilem uaktualnilo sie wszystko poza tymi obrazkami ... nie wiem dlaczego

w kazdym razie jest to jak widac powyzej w prosty sposob odwracalne

tj. latwo doinstalowac
POZDRAWIAM WSZYSTKICH I DZIEKI WSZYSTKIM ZA POMOC !

) TAK DALEJ
Ps. doszliscie juz do czegos z ta instrukcja w zmieniarce ?
ps2. istnieje polska wersja tej instrukcji ?