Witam.
od jakiegoś czasu zmagam sie z brakiem podświetlenia zegarów przełączników od szyb lusterek podświetleniem radia...
Wymieniłem pajaka pod kierownicą bo skonczyły mi sie "długie" wtedy też podświetlenie powiedziało dobranoc...
Wytargałem zegary i zobaczyłem istny bajzel w okablowaniu licznika

jakieś kabelki podrutowane wiekszosc poklejona na glueguna powymienialem bezpieczniki ale podświetlenia jak nie było tak nie ma

Po rozebraniu zegarów niewidac tam nic co było by spalone (moge sie mylic) poskładałem je spowrotem i pojawiło sie podświetlenie obrotomierza i temp. płynu reszta jest dalej ciemna i zgłupiał wskaźnik ładowania aku:/
teraz nasuwają mi sie takie oto pytania co może byc winą:
-czy mozliwe jest to że uszkedzeniu uległo pokrętło od rozjasniania/ściemniania zegarów
-czy to może ewidentna wina całych zegarow
-czy może byc coś jeszcze odpowiedzialnego za taki stan rzeczy
Poza tym chciałbym doprowadzic elektrykę do stanu fabrycznego wiec prosiłbym o jakieś fotki/schematy co gdzie i skąd powinno wychodzic bo na chwilę obecną z kontrolek na desce świecą mi sie tylko te co są miedzy obrotomierzem a szybkościomierzem te nad małymi zegarami wogóle nie działają w co prawda w niektórych niema żarówek ale niema też żadnych przewodów które by zasilały te żarówki :evil:
jako że moje pozostałe wątpliwosci również tycza sie elektryki to
mam z tyłu krobotoronic i chce założyc elektrykę czy w tylnych drzwiach będą doprowadzone przewody do tego? jeśli nie to skad je podciagnąc?
dużo jest pierniczenia sie z założeniem climatronica?