.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.cze.2025 18:01:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4] 2.6V6 brak podświetlenia + kilka pytań
PostNapisane: 26.kwi.2009 18:37:03 
Użytkownik

Witam.
od jakiegoś czasu zmagam sie z brakiem podświetlenia zegarów przełączników od szyb lusterek podświetleniem radia...
Wymieniłem pajaka pod kierownicą bo skonczyły mi sie "długie" wtedy też podświetlenie powiedziało dobranoc...

Wytargałem zegary i zobaczyłem istny bajzel w okablowaniu licznika :/ jakieś kabelki podrutowane wiekszosc poklejona na glueguna powymienialem bezpieczniki ale podświetlenia jak nie było tak nie ma :/ Po rozebraniu zegarów niewidac tam nic co było by spalone (moge sie mylic) poskładałem je spowrotem i pojawiło sie podświetlenie obrotomierza i temp. płynu reszta jest dalej ciemna i zgłupiał wskaźnik ładowania aku:/

teraz nasuwają mi sie takie oto pytania co może byc winą:
-czy mozliwe jest to że uszkedzeniu uległo pokrętło od rozjasniania/ściemniania zegarów
-czy to może ewidentna wina całych zegarow
-czy może byc coś jeszcze odpowiedzialnego za taki stan rzeczy

Poza tym chciałbym doprowadzic elektrykę do stanu fabrycznego wiec prosiłbym o jakieś fotki/schematy co gdzie i skąd powinno wychodzic bo na chwilę obecną z kontrolek na desce świecą mi sie tylko te co są miedzy obrotomierzem a szybkościomierzem te nad małymi zegarami wogóle nie działają w co prawda w niektórych niema żarówek ale niema też żadnych przewodów które by zasilały te żarówki :evil:

jako że moje pozostałe wątpliwosci również tycza sie elektryki to

mam z tyłu krobotoronic i chce założyc elektrykę czy w tylnych drzwiach będą doprowadzone przewody do tego? jeśli nie to skad je podciagnąc?

dużo jest pierniczenia sie z założeniem climatronica?

Strefa czasowa: UTC + 1