.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lip.2025 17:09:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5] Klapa bagażnika
PostNapisane: 10.lut.2008 14:40:13 
Użytkownik

Witam mam problem nie zamyka mi się klapa bagażnika rozebrałem tapicerkę klapy i okazało się ze czegoś brakuje wie ktoś może jak to wygląda a może ktoś ma cos takiego na sprzedaż
bardzo byłbym wdzięczny za pomoc

Fotka zamka
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a32 ... e5ce2.html

Tytuł:
PostNapisane: 11.lut.2008 23:57:39 
Użytkownik

wydaje mi sie ze brakuje ci tam jednego metalowego precika, tez ostatnio grzebalem w klapie bo sie nie zamykal. u mnie akurat od tego gornego uchwytu gdzie zaznaczyles strzalka odchodzi jeszcze precik w lewa strone do gniazda

Tytuł:
PostNapisane: 13.lut.2008 16:03:56 
Użytkownik

No właśnie cos tam brakuje szukałem po szrotach, ale w moich okolicach nie maja A6 a na allegro maja zamki tylnej, kalpy ale bez tego pręcika, żebym wiedział jak to wygląda, to mógłbym cos dorobić.

Tytuł:
PostNapisane: 13.lut.2008 16:17:24 
Klubowicz

Jedź do ASO. Takie gówienko nie powinno być drogie a przy okazji wytypują Ci dokładnie to, co powinieneś mieć.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2008 14:34:38 
Użytkownik

Witam mam ten sam problem, na tym zdjęciu jest coś odłamane tam gdzie X, wyobraź sobie ze ja mam tak samo :!: o co chodzi to nie mam pojęcia ale widocznie mieliśmy podobnych właścicieli co psuli zamki :) . Prosił bym właścicieli C5 o zrobienia prawidłowej fotki , połączyłem siłownik z metalowym uchwytem ale to nic nie dało, klapa się nie domyka, ponieważ jeszcze czegoś brakuje, proszę o fotki, z góry dzięki , przy drugiej strzałce jest otwór tak jakby też powinna być tam jakaś dźwignia
Fotka:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f8d0caf4b2ff1d8.html

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2008 17:34:50 
Użytkownik

Fajnie by było jak by ktoś zrobił zdjęcie to by się okazało, czego brakuje i jak to ma wyglądać żeby działało

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2008 18:23:31 
Użytkownik

A_L_E_S_S_I_O napisał(a):
Fajnie by było jak by ktoś zrobił zdjęcie to by się okazało, czego brakuje i jak to ma wyglądać żeby działało

No panowie, zlitujcie się nad nami i niech ktoś zdemontuje klapę swoją dla dobra naszych C5 ??? Prosimy bardzo !!!

Tytuł:
PostNapisane: 18.lut.2008 20:08:27 
Klubowicz

Ja bym to zrobił, ale nie mam czasu jechać po nowe spinki do ASO - a bez nowych nie dotknę tapicerki :/

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2008 18:44:24 
Użytkownik

Do tego białego "dzyndzla" to wchodzi właśnie ten ułamany kawałek gdzie zazanczyliście X. Ja rozbierałem ostatnio klapę i latał właśnie ten kawałeczek. Skleić nie udało mi się. Czasem pojawiał się jednak problem, że klapa po zamknięciu centralem dawała się otworzyć. Ten czarny element da radę przesunąć i od tej pory nie mam problemu z "nieplanowanym" otwieraniem. Przypuszczam, że jest to do awaryjnego otwierania klapy przez schowek od trójkąta. Po nic innego.

Obrazek
Audi A6 C5 Avant 2.4 Quattro
Niedługo: :-)
Nissan GT-R

Tytuł:
PostNapisane: 06.maja.2009 16:28:34 
Użytkownik

Zimą zamarzł mi zamek a musiałem niestety dostać się do bagażnika. Nie dałem za wygraną i być może ukręciłem zamek ( okręca się dookoła ), ale rozebrałem wszystko i nic nie widać żeby było ułamane (mechanizmy plastikowe ), jak myślicie czy jak wezmę cały mechanizm z szrotu i włożę swój zamek to będzie działało ? Czy uszkodziłem zamek i teraz czeka mnie tylko dorobienie zamka w serwisie ? Czy inny zamek może pasować do mojego grotu od kluczyka. Wcześniej nie działało mi także otwieranie za pomocą przycisku w pilocie, ale wiązało się to z tym że nie miałem jednej dźwigienki mimo że siłownik działał to nic się nie działo. Proszę o jakąś pomoc. Mogę zrobić chociażby tak że kupię sprawny mechanizm i założę go i będę miał tylko otwieranie przez pilota bez mechanicznego ?

Strefa czasowa: UTC + 1