.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.lip.2025 09:43:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A8 D2] BOSE
PostNapisane: 30.lip.2009 13:46:41 
Użytkownik

Auto: S8 D2 MTM Optikpaket Schwarz
1. Ile głośników z systemem BOSE było w A8 przed liftem, a ile po lifcie ?
2. Czy ładowano ten sam wzmacniacz przed i po lifcie (dla BOSE z Concertem/Delta i dla BOSE z Symphony), chodzi o wzmak o numerze 4D0 035 225 ? Przy okazji czym różni się wzmacniacz 4D0 035 225 od 4D0 035 225 C ?
3. Czy są jakiekolwiek różnice w głośnikach z systemem BOSE a nie ? (czy są to te same głośniki, lecz dołożony wzmacniacz BOSE + radio z obsługa tego systemu, a brak osobnych wzmacniaczy na tył (półka i drzwi tylne)) ?
4. Jeżeli na wlepce są oznaczenia iż samochód posiada 10 głosników (tak jest też w rzeczywistości), czy są to te same głośniki co w systemie BOSE ? (u mnie sygnowane logiem NOKIIi, wiec prawdopodobnie to Tonsil).

Po tym, co udało mi się znaleźć w dokumentacji, były dwa systemy BOSE dla A8, dla radia Delta/Concert było 8 głosników, dla radia Symphony było 10 głośników.
Nie mam jednak informacji czy oba te systemy różniły się wzmacniaczami, głosnikami etc.
Nie mam również informacji na temat takiej konfiguracji jaka jest u mnie, czyli radio Gamma CC i 10 głosników (nie jest to BOSE).

PS - jeśli ktoś mógłby sprawdzić i podać (auto - lift czy nie, nr wzmaka i jakie radio (chodzi mi tylko o fabryczne BOSE)

Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2009 19:43:08 
Użytkownik

1. tyle samo.
2. Nie wiem
3. Tak, są to inne głosniki.
4. Nie. W srebrzance mam symphony ohne BOSE gra jakies 3,5 raza gorzej.

A nie było ich tam 8?

Obrazek

TRIUMPH Tiger 1050

Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2009 19:58:12 
Użytkownik

Auto: S8 D2 MTM Optikpaket Schwarz
U siebie masz Symphony z BOSE ? Mógłbys sprawdzić nr wzmaka u siebie ? (do odkręcenia 4 śruby z blacha i potem kolejne 4 by odkrecic od niej wzmaka (wlepka na dole)).

BOSE leciało prawdopodobnie z jednego wzmacniacza, z tyłu.
Znalazłem, że dla Delty i Concerta było 8 głośników, a dla Syphony 10 (dodatkowy twiter w drzwiach tylnych (tak jak u mnie)).
U mnie przód (4 głośniki w drziwach przednich) zasila radio Gamma CC, a 4 głosniki w drzwiach tylnych + bassy w polce lecą ze wzmacniaczy podpietych pod tylne glosniki w polce)

Tytuł:
PostNapisane: 30.lip.2009 20:17:41 
Użytkownik

dice111 napisał(a):
U siebie masz Symphony z BOSE ? Mógłbys sprawdzić nr wzmaka u siebie ? (do odkręcenia 4 śruby z blacha i potem kolejne 4 by odkrecic od niej wzmaka (wlepka na dole)).

BOSE leciało prawdopodobnie z jednego wzmacniacza, z tyłu.
Znalazłem, że dla Delty i Concerta było 8 głośników, a dla Syphony 10 (dodatkowy twiter w drzwiach tylnych (tak jak u mnie)).
U mnie przód (4 głośniki w drziwach przednich) zasila radio Gamma CC, a 4 głosniki w drzwiach tylnych + bassy w polce lecą ze wzmacniaczy podpietych pod tylne glosniki w polce)

Nie nie... Bose mam z Navi+.
Z symphony mam zwyczajne głosniki i faktycznie jest ich 10, ale gra znacznie gorzej niż BOSE.

Numerek jak potrzeba, sprawdze jutro ;)

TRIUMPH Tiger 1050

Strefa czasowa: UTC + 1