.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.lip.2025 10:14:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5] Problem z nawigacja RNS-E, wylaczajacy sie ekran itd
PostNapisane: 13.gru.2009 18:03:22 
Użytkownik

Witam wszystkich, czytuje posty na tym forum juz od jakiegos czasu, ale teraz mam problem na ktory nie potrafilem znalesc odpowiedzi, wiec jesli ktos mialby jakis pomysl, jak sobie z ta sytuacja poradzic bylbym bardzo wdzieczny..

Audi A6 C5 z konca 2004 roku, z nawigacja RNS-E zaczelo dziwnie szalec. Co jakis czas wylacza sie ekran nawigacji, wszelkie przyciski modulu przestaja wtedy dzialac, jednakze nawigacja dziala nadal, tzn slychac lektora.

Problem pojawia sie najczesciej po dluzszym czasie dzialania nawigacji, poprzedzony jest czasem pojawianiem sie rozbieznosci pomiedzy pozycja na mapie (wyswietlonej na ekranie) i tym, co podaje lektor, przy czym to pozycja na mapie jest bledna.

Jeszcze jedna rzecz, ktora moze miec jakis zwiazek, to subiektywne odczucie, ze plyta po wyjeciu z napedu, podczas wystapienia takiego problemu, jest cieplejsza niz powinna byc. Nie wiem jednak, czy caly modul RNS-E ma jakies chlodzenie, ktore ewentualnie moglo przestac dzialac i to moze byc przyczyna.

Z gory dzieki za pomoc, mam nadzieje, ze ktos bedzie w stanie mi cos podpowiedziec.

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2009 21:44:34 
Użytkownik

Na tylnej części navi jest wentylatorek, być może odmówił posłuszeństwa i całe urządzenie przegrzewa się. Wyjmij RNSe i sprawdź.

AUDI 80 2.0 - zapomniałem, że to tez było
< Jak mam dość Audi to biorę auto najmłodszego syna (Staś już ma prawie 4 lata).

Strefa czasowa: UTC + 1