.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 15.lip.2025 18:40:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [Alll B4 C4] Porównanie przełaczników
PostNapisane: 04.wrz.2009 11:15:04 
Użytkownik

Auto: Zawsze Fajne :)
Czy przełaczniki deski takie np jak podgrzewnie foteli itp w B4 i C4 sa takie same ???? Chodzi o długosc mocowanie itp ?????

Tytuł: Re: [Alll B4 C4] Porównanie przełaczników
PostNapisane: 04.wrz.2009 12:21:51 
Użytkownik

Auto: Totalnie Dymiąca Idea
pawlo5 napisał(a):
Czy przełaczniki deski takie np jak podgrzewnie foteli itp w B4 i C4 sa takie same ???? Chodzi o długosc mocowanie itp ?????

Nie,
np. przełączniki do podgrzewania foteli w B4 są krótsze niż w C4 :/

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2009 12:30:02 
Użytkownik

bo te z C4 mają wbudowane przekaźniki a te z B4 nie

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2009 12:53:21 
Użytkownik

Auto: Zawsze Fajne :)
Dobra, inaczej :): Bardziej mi chodzi o to ze jak wsadze przełacznik dedykowany B4 do C4 czy bedzie wizualnie wygladał tak samo jak reszta np czy nie bedzie osadzony za głęboko, za płytko itp

Tytuł:
PostNapisane: 04.wrz.2009 14:28:20 
Użytkownik

maciu napisał(a):
bo te z C4 mają wbudowane przekaźniki a te z B4 nie

Mam takie od C4 i nie ma tam przekaźnika.... tranzystor załatwia sprawę.

A100 C4 Q AVANT
2.8 AAH automat

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2010 14:52:26 
Użytkownik

Podepnę sie pod ten temat.

Który z przełączników w konsoli środkowej z B4/C4 najprościej wykorzystać do załączania/wyłączania prostego obwodu? Które będą miały w środku przekaźnik a które nie?

Chce wrzucić w bagażniku dodatkowe gniazda do zapalniczki (do lodówki itp) i chce włączanie/wyłączanie zrobić w ten sposób.

Nie widziałem schematów ale chyba ten włącznik od ogrzewania tylnej szyby ma wbudowany przekaźnik, tylko u mnie w A6 C4 jest czasowy nie wiem czy wszystkie od podgrzewania tak maja?

A może ktoś wie jak działa ten od ABS z B4/100 C4?

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2010 16:26:50 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
W regulatorach grzanych foteli w C4 (i od 92 w V8) są sterowniki (jak kto woli - przekaźniki). W C3 i starszych V8 - są tylko styki, a sterowniki są w skrzynce z przekaźnikami.

Tak samo z włącznikiem ogrzewania szyb - C3 ma zwykłe, C4 ze sterowaniem czasowym.

Wszystkie siedzą w konsoli tak samo i z zewnątrz nie można ich rozróżnić.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2010 16:29:08 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
a po co chcesz wylaczac gniazdo zapalnicznki w bagazniku? wzglednie jak wozisz dzieci w bagazniku a masz 4 szyby elektryczne to mozesz podpiac sie pod wylacznik blokady tylnich szyb bo w oryginale odcina on gniazdo zapalniczni dla tylnich siedzen

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-
Seat Alhambra 4x4 '08 1.9 - 25-

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2010 17:16:54 
Użytkownik

rodzynek i hans dziękuje za info.

nie wiedziałem, że blokada szyb tylnych odłącza zapalniczke tylną, dobrze wiedzieć bo pod to można fajnie sie podpiąć, ale ja nie mam 4 szyb elektrycznych ani zapalniczki tylnej

Idea zrobienia wyłącznika była taka, że jeżeli mam cos podłaczonego w bagażniku to żebym mógł sobie wyłączyć (np. lodówkę) przy pozostawianiu auta na jakiś dłuższy czas, bez ciagłego otwierania bagażnika i wyciągania i wkładania wtyczek.

Ale generalnie jest to pierdoła, mam jedno miejsce wolne w przyciskach więc pomyślałem żeby w ten sposób je wykorzystać.

Alternatywnym i chyba najlepszym rozwiązaniem jest układ odłączający obwód przy spadku napięcia aku przy pewnym napięciu (chyba z 11,5V) tak aby nie rozładować aku, widziałem są takie gotowe w sprzedaży i to chyba najlepsze i najbardziej "automatyczne" rozwiązanie.

Ogólnie to głównie "wakacyjny" problem na razie to mam wystarczającą lodówke w aucie :). Najpierw zamontuje same ze 2-3 gniazda na stałe pod aku a potem zobaczymy jak to w praktyce bedzie. W ostatnie wakacje uzywałem "pakietu" przedłużaczy i rozgałęźników zapalniczkowych ale to sie słabo sprawdza.

Tytuł:
PostNapisane: 27.sty.2010 22:33:29 
Użytkownik

pawlo5 napisał(a):
Dobra, inaczej :): Bardziej mi chodzi o to ze jak wsadze przełacznik dedykowany B4 do C4 czy bedzie wizualnie wygladał tak samo jak reszta np czy nie bedzie osadzony za głęboko, za płytko itp

Ja wkładałem do siebie od B4 i widać różnicę, ale jak się przyjrzysz. Co pewnie żaróweczka wysiadła?
golob napisał(a):
rodzynek i hans dziękuje za info.

nie wiedziałem, że blokada szyb tylnych odłącza zapalniczke tylną, dobrze wiedzieć bo pod to można fajnie sie podpiąć, ale ja nie mam 4 szyb elektrycznych ani zapalniczki tylnej

Idea zrobienia wyłącznika była taka, że jeżeli mam cos podłaczonego w bagażniku to żebym mógł sobie wyłączyć (np. lodówkę) przy pozostawianiu auta na jakiś dłuższy czas, bez ciagłego otwierania bagażnika i wyciągania i wkładania wtyczek.

Ale generalnie jest to pierdoła, mam jedno miejsce wolne w przyciskach więc pomyślałem żeby w ten sposób je wykorzystać.

Alternatywnym i chyba najlepszym rozwiązaniem jest układ odłączający obwód przy spadku napięcia aku przy pewnym napięciu (chyba z 11,5V) tak aby nie rozładować aku, widziałem są takie gotowe w sprzedaży i to chyba najlepsze i najbardziej "automatyczne" rozwiązanie.

Ogólnie to głównie "wakacyjny" problem na razie to mam wystarczającą lodówke w aucie :). Najpierw zamontuje same ze 2-3 gniazda na stałe pod aku a potem zobaczymy jak to w praktyce bedzie. W ostatnie wakacje uzywałem "pakietu" przedłużaczy i rozgałęźników zapalniczkowych ale to sie słabo sprawdza.

Włącznik od mgielnych możesz wykorzystać do tego.

Audi A6 C4 1.9 TDi- było---93kw

Strefa czasowa: UTC + 1