.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 17.lip.2025 13:11:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5] Szyba pasażera się otwiera ale nie zamyka
PostNapisane: 01.lip.2010 06:52:07 
Użytkownik

Witam. Mam taki mały problem. Może i duży zważywszy na to że jest lato.
Posiadam w swoim autku 4 szybki elektryczne.
Tydzień temu zauważyłem, że szyba od pasażera się nie zamyka. Przycisk od strony pasażera w ogóle nie reaguje i sie nie podświetla. Sterowanie ze strony kierowcy działa tylko na opuszczanie. Wyciągnałem silnik i podłączyłem w drzwiach kierowcy i jestem pewien że działa prawidłowo.
Pogrzebałem trochę bawiac się miernikiem i próbnikiem napięcia i porównałem wtyki między lewymi i prawymi drzwiami.
Zauważyłem że we wtyku drzwi pasażera nie ma plusa na czerwono-szarym przewodzie. Kiedy podam na niego + przez próbnik napięcia szyba działa na obu przełącznikach, tylko że ze strony pasażera zamyka się po kawałku (w międzyczasie próbnik napięcia się zaświeca czyli pojawia się tam masa) i trzeba ok 10 razy naciskać żeby wjechać szybą z samego dołu do góry. Gdy szyba dotknie już samej góry zsuwa się o 1/4 swojej wysokości.

Na początek chciałbym się dowiedzieć gdzie kończy się ten czerwono-szary przewód bo za każdym razem gdy przypadkowo nacisnę przycisk otwierania od strony kierowcy to muszę później podawać + na ten przewód w miejscu łączenia drzwi z budą w gumowej oprawie.
Mam nadzieje że napisałem temat dość zrozumiale.
Dodam że posiadam jeszcze elektryczne lusterka i centralny zamek i wszystko działa OK.

Strefa czasowa: UTC + 1