Ja juz nie umiem jezdzic w trase bez CB, czuje sie jak gluchy.
Czesto slysze "na poczatek wystarczy..." czyli, teraz kuujemy jakis sprzet, zeby go niedlugo sprzedac? Moim zdaniem najlepiej kupic jakies uzywane, porzadne radio z okresu kiedy nie wsadzano do srodka takiego syfu jak teraz. Czytalem bardzo duzo na forach o CB, ze obecnie produkowane presidenty robioone sa z bardzo niskiej jakosci materialow i sa duzo gorsze od tych starszych.
Jesli o mnie chodzi to bardzo nie lubie CB, ktore nie maja filtra ANL, szumy po pewnym czasie denerwuja.
NAJLEPSZE cb jakie istnieje na mobila to stary PRESIDENT HERBERT. Radio jest znakomicie odfiltrowane, bardzo dobrze odbiera i nadaje. Wyglada tak:
herbert
Ja "zaczynalem" od takiego zestawu:
harry plus przedwzmacniacz
dawalo to bardzo dobry zasieg (do 30km, ale srednio 7-15, ale za duzo szumow. Pozniej kupilem herberta, bylo super, ale zapragnalem jeszcze czegos wiecej, kupilem Presidenta Jacksona i jezdzil ze mna przez jakis czas, popsulem go i teraz uzywam Valerego, ale i tak poluje na herberta, jest po prtosu najlepszy.
Valery w mojej bylej B4 TDI zamontowany prowizorycznie wyglada tak:
Valery w B4
W B4 mialem jakas antene no name, na magnesie na srodku dachu i mialem lacznosc do 10 km, a natenka miala tylko okolo metra, szok!
W C4 mialem antenke lema
AT17000, polecam zasieg do 30km, ale srednio 7-15. Ale ze srebne anteny za mocno sie rzucaja w oczy kupilem Presidenta WA27 (2m wyskokosci), mimo ze jak auto stoii na parkingu to wyglada to nie ciekawie, ale podczas jazdy antena jest praktycznie niewidoczna.[url]
Ta poleczka w Audi jest naprawde stworzona co Cb, ostatnio troche pomykam BMW e36 o tam za cholere nie mam gdize ladnie zamontowac radia

[/url]