Atal-star
Cytuj:
u mnie zrodzil sie problem, lampki wszystkich drzwi zapalaja sie/gasna kiedy trzeba, FIS tez dobrze pokazuje kiedy sa zamkniete/otwarte drzwi, tylko lampka na tylna kanapa sie nie zapala po otwarciu tylnych drzwi (obojetnie z ktorej strony), zarowka wymieniona i dalej to samo. Mial ktos taki problem
tak, ja mam coś takiego, problemu nie rozwiązałem ale zrodził się w momencie kiedy przekodowałem moduł komfortu, sytuacja wyglądała następująco:
miałem kod 04683 i zachciało mi się automatycznego ryglowania drzwi po ruszeniu...
więc zmieniłem kod na 04707, ale zrobiła się dziwna rzecz i w momencie otwierania jakichkolwiek drzwi zapalała się lampka w tylnej klapie oraz oświetlenie bagażnika, strasznie irytujące, szczególnie wieczorem...błąd w kodowaniu
więc zgodnie z zasadami obliczyłem i zaprogramowałem 04715 ...ale pojawił się problem taki jak u Ciebie, czyli nie świeci mi lampka w podsufitce nad pasażerami, niezależnie czy otwieram drzwi czy chce ją uruchomić na stałe... i tu ciekawostka...kiedy włączona jest w pozycji na otwarcie drzwi to zapala się ale tylko gdy otworzą sie drzwi kierowcy lub przedniego pasażera ...
No cóż, są takie rzeczy i przypadki na świecie że nawet
fizjonomom rosyjskim się one nie śniły... to taki żart