.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 18.lip.2025 13:41:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi 100 c4 podświetlenie wnętrza auta nie działa....
PostNapisane: 18.sie.2010 20:33:03 
Użytkownik

Witam wszystkich forumowiczów! Pisze nowy temat, ponieważ nie znalazłem w "szukaj" odpowiedniego. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Audi 100 C4 -1992r.(wcześniej jeździłem golfem II) i mam mały problem. Otóż poprzedni właściciel twierdzi, iż w Audi po otworzeniu drzwi światełko nad lusterkiem wewnętrznym nie zapala się automatycznie, tylko manualnie trzeba zapalić. Pytanie pierwsze brzmi następująco : Czy poprzedni właściciel jest w błędzie i po prostu mam coś zepsute, czy faktycznie w audi nie ma tego udogodnienia?
Pytanie drugie: Gdzie znajduje się (w wersji sedan) włącznik\wyłącznik światła w bagażniku? Mam z tym problem, ponieważ prawdopodobnie włącznik nie łączy i lampka świeci się nawet po zamknięciu klapy bagażnika, przez co rozwala mi akumulator(musiałem wyjąć żarówkę ). Za odpowiedzi i podpowiedzi z góry Bardzo dziękuję i pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 18.sie.2010 21:54:43 
Klubowicz

Auto: AUDI
Problemem są włączniki w drzwiach - są brudne lub zaśniedziałe. Z bagażnikiem podobnie. Lampka w podsufitce jak i inne lampki np. obok rączek podsufitki powinny się zapalić automatycznie przy otwarciu drzwi - oczywiście jak masz tak ustawiony przełącznik obok lampki.

AUDI C4 AVANT QUATTRO 2.8 AAH - sprzedane...
AUDI 80 Cabrio 1Z :-)
AUDI A4 B6 1,8TQ OETTINGER

Tytuł:
PostNapisane: 18.sie.2010 22:29:49 
Użytkownik

jeśli masz trochę smykałki do majsterkowania i nie jesteś zielony w motoryzacji to sam sobie naprawisz to oświetlenie. Potrzebujesz jedynie miernika lub zwykłą żaróweczkę 12v z kabelkami. Zacznij od ściągnięcia lampki tej w podsufitce i zobacz ile kabli dochodzi Ci do lampki. Powinny być 3. Jeden to masa, drugi to + z akumulatora, czyli włączenie żarówki z przycisku a trzeci to + z zamka drzwi. Obstawiam że kabel ten który idzie od zamka do lampki urwany jest w osłonie gumowej przy zawiasach drzwiowych, lub kabel który idzie do zamka od bezpiecznika.

audi 100 C4 92r 2.3E
omega 2.5 TDS 94r-porażka (nigdy więcej opla)
audi 80 b4 92r 2.0E
audi a6 c4 97r 2.5TDI - do dziś - perełka :)

Strefa czasowa: UTC + 1