.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.lip.2025 22:19:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a6 c4] automat stacyjka
PostNapisane: 14.kwi.2011 21:56:05 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
czy są jakieś rzeczywiste różnice we wkładce i kostce stacyjki między manualem a automatem ? pytam bo etka niby podaje różne numery może ktoś przerabiał wymianę u siebie ?

Tytuł:
PostNapisane: 15.kwi.2011 11:12:37 
Użytkownik

Sama kostka stacyjki jest identyczna (wymieniałem u siebie), różnica jest tylko na samej stacyjce gdzie jest mocowana linka blokady dźwigni zmiany biegów.

A100 C4 Q AVANT
2.8 AAH automat

Tytuł:
PostNapisane: 15.kwi.2011 15:45:31 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
zastanawiam się co z samą główką wkładki czy jest taka sama czy inna ,pytałem w sklepie wkładka stacyjki do automatu jest niedostępna więc trzeba będzie kombinować ,wyciągał ktoś stacyjkę bez rozbierania deski ?

wyszła wkładka i jest ok , końcówka wkładki wchodzi w coś w rodzaju bębenka z którego to drugiej strony wychodzi palec i to ten palec mi się uwalił a jegozadaniem jest przekręcenie kostki ,więc nie obejdzie się bez wymiany korpusu

sam palec da się wyjąć wyciągając mechanizm napinania linki skrzyni , jeżeli mamy regulację kierownicy należy szukać stacyjki z auta z regukacją kierownicy

porównywałem ze stacyjką od automatu bez regulacji kierownicy i były inne , ogólnie proponuję profilaktycznie sprawdzać kostkę stacyjki ,bo pękają bardzo często a potem kwota 25 zł może przerodzić się w większe wydatki związane z zakupem stacyjki jeżeli uwali się wam palec na bębenku ,

bębenek da radę wymienić w stacyjce od automatu ,nie wiem jak jest w stacyjce od manuala ,ale raczej nigdzie nie dostaniecie samego bębenka

Strefa czasowa: UTC + 1