zastanawiam się co z samą główką wkładki czy jest taka sama czy inna ,pytałem w sklepie wkładka stacyjki do automatu jest niedostępna więc trzeba będzie kombinować ,wyciągał ktoś stacyjkę bez rozbierania deski ?
wyszła wkładka i jest ok , końcówka wkładki wchodzi w coś w rodzaju bębenka z którego to drugiej strony wychodzi palec i to ten palec mi się uwalił a jegozadaniem jest przekręcenie kostki ,więc nie obejdzie się bez wymiany korpusu
sam palec da się wyjąć wyciągając mechanizm napinania linki skrzyni , jeżeli mamy regulację kierownicy należy szukać stacyjki z auta z regukacją kierownicy
porównywałem ze stacyjką od automatu bez regulacji kierownicy i były inne , ogólnie proponuję profilaktycznie sprawdzać kostkę stacyjki ,bo pękają bardzo często a potem kwota 25 zł może przerodzić się w większe wydatki związane z zakupem stacyjki jeżeli uwali się wam palec na bębenku ,
bębenek da radę wymienić w stacyjce od automatu ,nie wiem jak jest w stacyjce od manuala ,ale raczej nigdzie nie dostaniecie samego bębenka
_________________ bmw e39 530d 80 b3 2.0 16v quattro
|