.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.sie.2025 11:40:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi S7 2020 konwersja MIB2+ (TOUCH) do MIB3
PostNapisane: 28.lip.2025 11:52:31 
Użytkownik

Auto: Audi S7, 2020
Hej,
Próbowałem odszukać jakis post w temacie, ale nie udało mi się nigdzie nic znaleźć.
Być może ktoś z was, ma doświadczenie, miał do czynienia z podobnym tematem.

W moim S7 z pierwszej połowy 2020 roku jest zamontowany system MIB który umozliwia podłączenei AndroidAuto oraz CarPlay. Problem jest taki, że o ile CarPlay działa równeiż bezprzewodowo, to AndroidAuto jedynie po "kabelku".
Przeglądając internet, udało mi się w końcu ustalić, iż wina leży jednak po stronie sprzętu (hardware), a nie samego oprogramowania (FW/SW cokolwiek by to nie było).
AndoroidAuto u mnie działa, jednak tylko po kablu.

Wg zebranych przeze mnie informacji, jedynym remedium na ten problem byłaby wymiana na nowszy układ, który byl montowany już od drugiej połowy 2020 roku.
Wizualnie poznać można go po nieco innym ekranie startowym. Wg. informacji jakie udało mi się zebrac, ten układ ma dwie a nie jedną anteny WiFi.

Moje pytanie: czy jest możliwość (pewno jest), ale jakim kosztem, jakie części elementy należało by kupić, co i jak zakodować, albo ew. do kogo się udać :-) który kompletnie by taka wymianą przeprowadził. Ciężko jest mi ogarnąc jaki byłby nawet przybliżony koszt, bo nie wiem jakie części należało by zakupić.
Czy ktoś może pomóc w temacie? udzielić ew. dodatkowych informacji?

Od razu mówię, iż nie jestem zainteresowany dodawaniem jakichś dodatkowych urządzeń (boxów, adapterów itp.). Chyba że zapewnią działanie 100% kompatybilnye z istniejącym systemem audi. Próbowałem rozwiązania na USB itp. ale problem jest wtedy taki, że nie działają dobrze (albo nie dawało mi się tego odpowiednio skonfigurować), funkcje parowania telefonu po Bluetooth i korzystania z WiFi w samochodzie.

Dzięki za wszelkie informacje, pozdrawiam!
Matik

Strefa czasowa: UTC + 1