Jacku - przy okazji wymiany tapicerki u mojego brata w C4 przymierzałem fotele z mojej V8. Niestety nie ma opcji, żeby to pasowało. W C4(A6 także) tylna kanapa ma wycięcia na klamry pasów, a V8 ma wypuszczone zapięcia ponad kanapę.
Dalej szyny przednich foteli nie pasują i jeśli miałbyś zaadaptować fotele z elektryką w miejsce manuali, to podłoga jest inna, więc nie da rady bez cięcia metalu i krzesania iskier
Pozostaje jedynie szukanie kompletu kubełków z C4 lub C4/A6. One pasują zamiennie. Przednie fotele z Avanta też leżą, ale z adaptacją kanapy będzie spory problem...
Z A8 też niestety nie pasują (przymierzałem) do C4/A6...
IMHO gra nie warta świeczki, bo stracony czas i gotówkę poniesioną na modyfikacje lepiej zainwestować w komplet oryginałów.
Musisz przeznaczyć na to ok 1000zł (tyle wyszły fotele do C4 mojego brata razem z naprawą podparcia bocznego u tapicera), ale teraz są jak nowe...
Moja rada - nie szukaj na allegro foteli, tylko częsci od eSek i dzowń. To jest towar deficytowy i raczej schodzi od ręki...
Obszywanie u Tapicera mija się z celem, bo będzie widać, że obszyte (chyba, że spec nie tapicer), a do tego będzie gorszej jakości skóra. Cena też raczej przystępna nie będzie a do tego nie zrobi Ci kubełków...
Jedyne co znalazłem to:
-
http://www.moto.allegro.pl/item21884654 ... rzana.html
Ale cena odstrasza skutecznie...
Jest 3cie wyjście. Z tego co pamiętam to Seba miał komplet tapicerek od Avanta. Wziąc od niego przód i obszyć własną kanapę. Nie będzie wielkiej róznicy, bo tył zazwyczaj jst i tak mniej zniszczony, ale to raczej wyjście awaryjne...