.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.cze.2025 17:17:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [b4] ABK 93r tyrkotanie z deski rozdzielczej
PostNapisane: 20.wrz.2007 08:03:48 
Użytkownik

Witam, mam pytanko odnośnie dzwieków wydobywających sie z deski rodzielczej mial moze ktos taki problem. Nie jest to wina nawiewu (po wylączeniu nawiemu dalej tyrkocze), a to ciche tyrkotanie wzmaga sie wraz ze wzrostem obrotow. Staralem sie wysluchac i mam wrazenie jakby dochodzilo dokladnie ze srodka deski rozdzielczej. Troche to denerwujace bo jak wciskam gaz to dzieki sie nasila i wzrasta jego czestotliwosc. Tak jakby bylo jakies przebicie, czasami podobne efekty daje np. zle podlaczone audio w aucie i slychac w glosnikach buczenie od przeskoku iskry. U mnie zdecydowanie dzwiek wydobywa sie z deski a nie z glosnikow i ciekawi mnie co tam moze byc powiazane z obrotami silnika?? Ostatni pomysl to to ze cos sie tam obluzowalo i moze drga wraz z drganiami silnika ale nie przekonuje mnie takie myslenie poniewaz dziwiek jest zbyt doklady nie ma zadnych zanikow i idealnie wzrasta wraz ze wzrostem obrotow, co to moze byc??

Pozdrawiam,

Strefa czasowa: UTC + 1