.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.cze.2025 18:34:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A6 Jak to wszystko działa ????
PostNapisane: 13.paź.2007 08:37:03 
Użytkownik

Witam mam do was prośbę czy ktoś mógłby mi zdradzić sposób spolszczenia menu w audi A6 z 2004 roku lub dać namiary na kogoś kto to robi z zachodniopomorskiego.

Czy mogę oglądać filmy DVD bez kupna jakiegoś adaptera (po otwarciu Ekranu obok miejsca gdzie wkłada się płytkę mam napis DVD) i czy poprzez kartę SD można oglądać filmy na niej nagrane

----------------------------------

Czy ktoś używa nawigacji zamontowanej w audi , jak ona się sprawuje i jakie jest pokrycie polski , prosiłbym jak ktoś ma to o nazwę najnowszej mapy z polska (obecnie używam TOMTOMA 6.02 na komórce)

Jak podłączyć nokie n95 w samochodzie pod ekranem mam przycisk Tel ale pisze ze telefon nie jest zainstalowany czytałem gdzieś na forum o połączeniu go przez bluetootcha jak to zrobić nigdzie w menu nie znalazłem wł bluetootcha w samochodzie (nie chce podlaczac telefonu przez jakieś kable)

Może ktoś ma namiar na instrukcje obsługi do A6 np w pdf

Troszkę dużo tych pytań ale naprawdę jestem nowy w tym temacie wcześniej maiłem mercedesa Vito z 97 :): tam było mniej przycisków tutaj jest ich znacznie więcej wiec proszę życzliwych ludzi o pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2007 09:32:25 
Użytkownik

Witam!

Na początek radzę szybciutko biec do działu NEWBIE, żeby się przywitać, bo posypią się iskry z różnych stron :)

A teraz do tematu:

Na początek uwaga, żebyś używał opcji "szukaj". Zostało jużwszystko powiedziane na temat tego o co pytasz, ale podpowiem...

Co do spolszczenia sprawa nie jest wyjaśniona. Na mój stan wiedzy jeszcze takowego nie ma, ale mogę się mylić.

A6 '04 posiada navi RNS-E.

CO do filmów z DVD próbuję to jakoś obejść, jednak nie ma takiej opcji fabrycznie. Navi czyta wyłącznie mapy na DVD, DVD MP3 oraz DVD audio, a dalej zachowuje się jak zwykły napęd. Karty pamięci wyłącznie do słuchania MP3.

Żeby oglądać potrzebujesz adaptera do DVD oraz samego napędu, i wtedy możesz podać sygnał na ekran...

Najnowsza mapa 2007 ma ponad 90% pokrycie polski. Jest bardzo ładnie zrobiona i ma bardzo bogatą bazę... Można śmiało z niej korzystać w trasie, oraz większych miastach. W mniejszych, gdzie były dokonywane remonty w ostatnim czasie może sięgubić, bo niestety szacuję, że dane są sprzed roku, więc części dróg może nie być (jak w każdej navi)... Poza tym nie ma zastrzeżeń...

Jeżeli chcesz pod RNS-E podłączyćtelefon, musisz kupić moduł Bluetooth. Bez tego nic się nie połączy. Dopiero jak będziesz to miał, to uaktywni Ci sięksiążka telefoniczna i sam moduł telefonu... Inaczej ani rusz...

I to tyle :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2007 21:50:50 
Użytkownik

Wielkie dzięki za pomoc :d

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2007 11:51:36 
Klubowicz

HEV - temat z DVD przewałkowałem - bez adaptera nic nie zrobisz. Adapter emuluje sygnał z TuneraTV (no chyba, że masz tuner do RNS-E) po CANie - jeśli nie dostaje tego sygnału nie uruchomi wejścia TV. Mi się tez nie uśmiechało kupować adaptera za 300-400 zł więc kupiłem tuner TV i on po części załatwia sprawę - bo do niego trzeba dokupic jeszcze kabel (120zł) i wejście na chinche (25zł). Wtedy podłączasz DVD i masz przez tunerek możliwośc oglądania... Inaczej zostaje podpięcie adaptera...

Strefa czasowa: UTC + 1