.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.cze.2025 15:43:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A8] blokada/kod navigation plus
PostNapisane: 04.lis.2007 23:17:27 
Użytkownik

Witam.. posiadam Audi A8 4.2 1999r.
Autko wróciło od mechanika... wyciek i wymiana rozrządu itp.
włączam radio (system navigation plus.. radio/CD/TV) a tutaj ekranik i prosi mnie o wprowadzenie kodu... W sumie nie zdziwiło mnie to bo wiele rzeczy było rozbieranych, akumulator odłączany itp. tylko teraz mam problem bo nie mam pojęcia gdzie ten kod może być ? z jakimiś papierami, gdzieś na samochodzie ? A jeśli nie to gdzie radzicie się udać aby ten problem rozwiązać ?

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2007 23:24:36 
Użytkownik

A więc...
Jeśli Navi jest fabryczna, to powinieneś mieć do niej coś w rodzaju "paszportu", zwykle w teczce z instrukcją i książką pojazdu w etui ;)...
Jeśli Navi jest dokładana to masz 75% szans, że kod jest napisany na naklejce u gry Navi...

Jeśli nie masz kodu, a masz 100% pewności, że Navi jest oryginalna, to możesz zadzwonić do servisu. Oni podadzą kod po numerach...
Jeśli ta opcja nie wchodzi w grę ;), to musisz się udać do zakładu elektronicznego gdzie wyciągną kod z pamięci, policzą, lub przeprogramują Navi ;)
Chyba więcej opcji nie ma :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2007 23:36:03 
Użytkownik

Navi jest fabryczna, auto mam jakieś pół roku a co do tego paszporciku to będę musiał pogrzebać a papierach które dostałem z autem, może znajde :d
Człowiek pierwszy raz kupuje takie auto i nawet nie wie, że musi dostać z zakupem jakieś kody itp. :D
Wielkie dzięki za odp. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 05.lis.2007 00:10:36 
Klubowicz

Murk napisał(a):
Navi jest fabryczna, auto mam jakieś pół roku a co do tego paszporciku to będę musiał pogrzebać a papierach które dostałem z autem, może znajde :d
Człowiek pierwszy raz kupuje takie auto i nawet nie wie, że musi dostać z zakupem jakieś kody itp. :D
Wielkie dzięki za odp. ;)

Ja miałem kod zapisany na karteczce a Navi była fabryczna... ale na szczęcie zapytałem o to sprzedającego i od razu mi powiedział gdzie to jest zanotowane :) Kod pamiętam do dziś 1028 choć Navi tamtej już od jakiegoś czasu nie mam :)

Strefa czasowa: UTC + 1