1. Uprawiasz otwartą reklamę na forum, co jest zabronione, dodatkowo umieszczasz reklamę w podpisie, co jest również zabronione.
2. Ogłoszenia umieszczamy w stosownym dziale naszego forum.
3. Otrzymujesz kartkę a niezastosowanie się do prośby zdjęcia reklamy z podpisu poskutkuje kolejną, aż do autobana włącznie.
pozdrawiam
Baskecior
Witam
Jeśli masz problem z głośnością w swoim radiu, tzn. chcesz troszkę pogłośnić a radio ryczy na Ciebie na MAXA i już masz tego dość, to jest informacja właśnie dla Ciebie. Posiadam nowe, czyste procesory, takie jak w radiach
concert i chorus. Mogę wymienić wadliwy procesor na nowy. Przed wlutowaniem nowego trzeba go jeszcze zaprogramować wsadem odczytanym ze starego, wtedy wszystkie ustawienia zostaną zachowane.
Są metody pseudo naprawy tej usterki polegające na podgrzaniu procka zapalniczką, czy nawet włożenie go do piekarnika, ale to nie jest naprawa lecz odsunięcie w czasie efektów usterki. Problem polega na tym, że po przekręceniu gałką od głośności procesor po każdym impulsie zapisuje nową wartość do swojej pamięci eeprom, a wiadomo że pamięć eeprom ma ograniczoną ilość cykli zapisu (około 10 tys. razy), po tych cyklach uszkadza się komórka pamięci przechowująca poziom głośności. Po podgrzaniu procesora, komórka odzyskuje swoją sprawność na jakiś czas, za każdym razem krótszy.
Tu jest opisany ten problem dokładnie:
http://www.erta.ru/review/chorus-problem_eng.shtml
Prawdziwa naprawa tego radia nie polega na podgrzaniu, lecz wymianie procesora na nowy, bez uszkodzonej komórki odpowiedzialnej za poziom głośności.
Tak wygląda nowy procesor:
Posiadam sprzęt aby wymienić procesor oraz odczytać stary i zaprogramować nowy.
Jak ktoś mieszka niedaleko mnie to zapraszam, dla pozostałych pozostaje wysyłka radia a ja odeślę radio już naprawione następnego dnia co je otrzymam.
Pozdrawiam