.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.cze.2025 10:59:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4 2.8AAH] zmiana radia na kenwood.. kilka niejasnosci
PostNapisane: 10.gru.2007 22:28:57 
Użytkownik

witam.. chodzi mi o zasilanie radia oryginalnego.. tzn. po wyjeciu kluczyka radio nadal mozna wlaczyc (dostaje prad) natomiast gdy podlacze kenwooda pod oryginalne kostki to dziala tylko kiedy w stacyjce jest kluczyk.. po wyjeciu kluczyka wylacza sie i gubi wszystkie ustawienia.. z tego co wiem to od zasilania sa 3 przewody.. czarny - masa, czerwony - stacyjka, zolty - staly prad.. i jak to wyglada w przypadku instalacji w audi..? pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2007 01:49:59 
Użytkownik

przy radiowych kablach powinieneś mieć możliwośc spiecia żółtego przewodu z czerwonym... i powinno być po problemie.to że gubisz kanały tzn że jest własnie brak podtrzymania zasilania(pamięci) na radiu.....

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2007 02:47:19 
Użytkownik

Audi ma 3 przewody. Stały - do podtrzymania pamięci, po stacyjce - do włączania i jeszcze impuls z samej stacyjki, żeby sięradio wyłączyło...

Nie wiem czy Kenwood (tak jak Pioneer) dołącza oryginalną kostkę iso z możliwościąprzepinania kabli prądowych...

Sprawdź miernikiem gdzie jest prąd na stałę - tam podłąćż złączone uprzednio kable żółty i czerwony (czyli tak jak pisał Neti)...
Wtedy będzie działąć nawet bez włożonego do stacyjki kluczyka i nie będzie gubić stacji...

Jeśli masz "przepinaną" kostkę, to dołącz kabel żółty do czerwonego.
Wtedy będziesz miał wszytko tak jak należy...

Tytuł:
PostNapisane: 12.gru.2007 21:40:06 
Użytkownik

nio problem zasilania zalatwiony.. pozamieniane przwody - zolty z czerwonym, nie wiem dlaczego inaczej jest na wyjsciu a inaczej w opisie tej wtyczki..ale najwazniejsze ze radio dziala.. teraz powstal problem tylnych glosnikow.. oczywiscie glosniki sa ze wzmacniaczami (audi sedan), w radiu mam wyjscie na wzmacniacz (czincze) i podlaczylem dzisiaj czincze z kablami sygnalowimi do tylnich glosnikow + podalem prad (z pradowego po stacyjce) na wzmacniacz.. efekt --> cos z tylu gra ale troszke za cicho.. i moje pytanie.. czy zle podalem prad do wzmacniaczy czy moze dzwiek na wyjsciu z radia jest za slady..?

Strefa czasowa: UTC + 1